Muzeul Luvru și Palatul Versailles au fost evacuate „din motive de securitate”

14 Oct 2023
Muzeul Luvru și Palatul Versailles au fost evacuate „din motive de securitate”

Cel mai mare muzeu din lume și-a închis porțile în mod excepțional la prânz după „a primit un mesaj scris care raporta un risc pentru [structură] și pentru vizitatorii săi” scrie Le Monde

Muzeul Luvru, din Paris, cel mai mare din lume, a fost evacuat și închis în mod excepțional, sâmbătă, 14 octombrie, la prânz, „din motive de securitate” , în timp ce Franța este în alertă de terorism după atacul islamist de vineri 13 octombrie de la Arras.

„Luvru a primit un mesaj scris în care s-a raportat un risc pentru muzeu și vizitatorii săi” și „a ales (…) să-l evacueze și să-l închidă pentru o zi, pentru a efectua verificările esențiale” , a declarat un purtător de cuvânt după anunțul închiderii pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

Alertă de bombă la Palatul Versailles

După-amiaza, Palatul Versailles a fost la rândul său evacuat după o amenințare cu bombă.

Amenințarea cu bombă a venit printr-un mesaj anonim pe un site de internet, a declarat pentru Agence France-Presse (AFP) o sursă apropiată. Aceeași sursă a indicat că monumentul nu se va redeschide astăzi.

Franța a intrat vineri seară în alerta de cel mai înalt nivel al sistemului antiterorism Vigipirate, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, înjunghiat vineri 13 octombrie de un tânăr în fața unui liceu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră