Emmanuel Macron o decorează în secret pe Christine Lagarde, citată pentru a deveni prim-ministru în cazul în care va fi reales

14 Feb 2022
Emmanuel Macron o decorează în secret pe Christine Lagarde, citată pentru a deveni prim-ministru în cazul în care va fi reales

Președintele francez i-a înmânat, miercuri, președintei Băncii Centrale Europene, însemnele de Comandant al Ordinului Național de Merit, scrie Le Figaro, duminică, 13 februarie. Christine Lagarde a fost citată să devină prim-ministru în cazul realegerii lui Emmanuel Macron.

 

Christine Lagarde a fost promovată în funcția de Comandant al Ordinului Național de Merit de către Emmanuel Macron miercurea trecuta potrivit informațiilor de la Figaro confirmate de BFMTV, la câteva zile după ce Nicolas Sarkozy i-a menționat numele la o întâlnire cu Emmanuel Macron sugerându-i să o facă viitorul său prim-ministru.

Ministru de Finanțe intre 2007 si 2011 înainte de a prelua șefia Fondului Monetar Internațional, această avocată conduce acum Banca Centrală Europeană (BCE), unde a fost numită parțial cu ajutorul lui Emmanuel Macron.

Președintele Macron și Christine Lagarde, șefa uneia dintre cele mai puternice instituții europene au avut întrevederi foarte regulate de la criza Covid-19 pentru a discuta în special despre planul european de redresare.

Anturajul lui Emmanuel Macron explică însă că „nu o vedem în niciun caz” ca viitor premier.

Același discurs și din partea șefei BCE, Christine Lagarde. 

"Am o slujbă, am o funcție. Sunt la Frankfurt (sediul BCE, NDLR) până în 2027. De obicei nu renunț pe parcurs, așa că...Sunt alți oameni mai competenți să facă meseria (de prim-ministru), așa că voi încerca să mă concentrez pe ceea ce am de făcut”, a spus Christine Lagarde la postul France Inter în ianuarie.

Sursa:  Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră