„Convoaiele pentru libertate”: Emmanuel Macron cere „cel mai mare calm”

12 Feb 2022
„Convoaiele pentru libertate”: Emmanuel Macron cere „cel mai mare calm”

În timp ce convoaiele de vehicule se îndreaptă spre Paris pentru a protesta împotriva restricțiilor sanitare, președintele francez a cerut „cel mai mare calm” într-un interviu acordat Ouest-France vineri.

 

Emmanuel Macron a cerut vineri, 11 februarie, „cel mai mare calm”, în timp ce convoaie de vehicule se îndreaptă spre Paris pentru a protesta împotriva permisului vaccinal sau împotriva guvernului, în timp ce a spus că „aude și respectă” „oboseala” și „furia legate de criza de sănătate.

Într-un interviu acordat Ouest-France președintele subliniază că Franța „are nevoie de armonie, de multă bunăvoință colectivă”. „Ne-am săturat cu toții de ceea ce am trăit de doi ani. Această oboseală se exprimă în mai multe moduri: prin disperare la unii, prin depresie la alții. Vedem o suferință psihică foarte puternică, printre tinerii și bătrânii noștri. Și uneori, această oboseală se traduce și prin furie. O aud și o respect”, a declarat Emmanuel Macron, care a participat la un summit asupra oceanelor de la Brest.

„Dar, adaugă el, cer cel mai mare calm”. „Pretențiile unuia sau altuia sunt întotdeauna legitime. Ne-am păstrat întotdeauna dreptul de a demonstra, pluralismul democratic, dezbaterile parlamentare în această perioadă. Dar avem nevoie de armonie, de multă bunăvoință colectivă”, conchide el.

Plecând în convoaie din toată Franța, mii de oameni care se opun restricțiilor sau guvernului s-au apropiat vineri seară de Paris, în ciuda interdicției decretate de poliție.

 

Întrebat de Ouest-France despre situația sănătății, Emmanuel Macron subliniază că nu putem „spune astăzi” că epidemia „s-a terminat atâta timp cât spitalele nu văd scăderea bruscă a numărului de cazuri. Ridicarea permisului de vaccinare „va depinde de spital” atunci când „va relua funcționarea cât mai normală”.

Între timp, refluxul epidemiei „ne va permite să ne respectăm termenele”, potrivit acestuia, odată cu ridicarea ultimelor restricții pentru baruri și cluburi de noapte” pe 16 februarie.

Sursa: Le Figaro

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră