Michael Jordan își sărbătorește a 60-a aniversare și face o donație-record: 10 milioane dolari pentru a aduce zâmbetul pe buzele copiilor

15 Feb 2023
Michael Jordan își sărbătorește a 60-a aniversare și face o donație-record: 10 milioane dolari pentru a aduce zâmbetul pe buzele copiilor

Michael Jordan, membru al Basketball Hall of Fame, face o donație-record de 10 milioane de dolari către Make-A-Wish America în onoarea viitoarei sale aniversări a 60 de ani de la naștere, a anunțat organizația miercuri. Cadoul este cel mai mare oferit de o persoană din istoria de 43 de ani a fundației, conform CNN.

Jordan, care împlinește 60 de ani vineri, speră că donația sa îi va inspira pe alții să susțină Make-A-Wish.

„În ultimii 34 de ani, a fost o onoare să colaborez cu Make-A-Wish și să ajut să aduc un zâmbet și fericire atâtor copii”, a declarat proprietarul Charlotte Hornets într-un comunicat.

„A fi martor al puterii și rezistenței lor într-o perioadă atât de grea din viața lor a fost cu adevărat o inspirație. Nu mă pot gândi la un cadou de ziua de naștere mai bun decât să-i văd pe alții alături de mine în sprijinul Make-A-Wish, astfel încât fiecare copil să experimenteze magia de a-și îndeplini dorința.”

Prima dorință pe care Jordan și-a îndeplinit-o a avut loc în 1989. El a „împlinit sute de dorințe copiilor din întreaga lume”, potrivit organizației. Jordan a fost numit ambasador Make-A-Wish „pentru impactul pe care l-a avut asupra dorințelor copiilor și asupra familiilor acestora” în 2008.

„Michael folosindu-și ziua de naștere ca o șansă de a face istorie pentru Make-A-Wish vorbește despre calitatea caracterului său și despre devotamentul său loial de a face viața mai bună pentru copiii cu boli critice”, a declarat Leslie Motter, președinte și CEO al Make-A. - Doresc America.

„Sperăm că publicul va fi inspirat să-i calce pe urme, ajutând ca dorințele să devină realitate.”

Jordan a jucat 15 sezoane în NBA, a câștigat cinci premii MVP și a câștigat șase titluri înainte de a se retrage pentru ultima oară în 2003.

S-a bucurat de contracte de sponsorizare profitabile cu Nike, Hanes, Gatorade și Upper Deck, printre altele, și a donat milioane pentru cauze sociale și caritabile de-a lungul anilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră