FRANȚA. Amendă 135€ dacă nu porți mască în spații închise,1500€, în caz de recidivă

20 Iul 2020
FRANȚA. Amendă 135€ dacă nu porți mască în spații închise,1500€, în caz de recidivă

Sâmbătă, 18 iulie, ministrul Sănătății din Franța a confirmat faptul că obligația de a purta o mască în locuri publice va intra în vigoare luni, 20 iulie. 

Duminică s-au enunțat și regulile: nu va fi nicio toleranță, iar amenda va fi de 135 de euro pentru prima abatere, 1.500 de euro în caz de abatere repetată în termen de 15 zile și 6 luni de închisoare la mai mult de 3 abateri într-o lună, scrie smartradio.ro.

Responsabilii locurilor publice sunt cei care vor controla dacă regula este respectată. Administratorul magazinului trebuie să pună un anunț: „mască obligatorie” și să solicite clienților să îl respecte, în caz contrar le poate refuza intrarea. Și, dacă lucrurile merg prost, poate apela la poliție. La rândul lor, polițiștii vor efectua verificări inopinate.

Locurile considerate publice sunt magazine, centre comerciale, administrații, primării, prefecturi, bănci, piețe acoperite … În companii, care nu sunt considerate locuri publice, managerii trebuie să decidă asupra acestei reguli de la caz la caz.

În Belgia, nerespectarea purtării unei măști este, de asemenea, sancționată, dar mai scump, cu o amendă de 250 de euro.

Același dispoziții în Melbourne, Australia, unde absența unei măști va fi pedepsită cu 200 de dolari (122,40 euro). În Marea Britanie, amenda va fi de 110 euro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră