Marea Britanie are un nou prim-ministru. Regina l-a desemnat oficial

24 Iul 2019 | scris de B.M.D.
Marea Britanie are un nou prim-ministru. Regina l-a desemnat oficial

Boris Johnson a fost desemnat oficial miercuri prim-ministru al Regatului Unit de regina Elisabeta a II-a. 

Maşina fostului primar al Londrei a fost blocată în drumul spre Palatul Buckingham o scurtă perioadă - mai puţin de un minut - de militanţi ai Greenpeace care încercau să tragă un semnal de alarmă privind încălzirea climatică formând un lanţ uman.

Grupul format în principal din protestatare îmbrăcate în roşu şi-a unit mâinile de-a curmezişul drumului în timp ce alţi participanţi la protest au desfăşurat un banner cu mesajul "Climate Emergency" încercând să oprească trecerea maşinii lui Boris Johnson însoţită de o escortă a poliţiei.

Maşina în care se afla viitorul prim-ministru a reuşit să-i ocolească şi a ajuns la Palatul Buckingham puţin mai târziu.

Greanpeace a precizat că a organizat protestul pentru a face apel la Johnson să acţioneze împotriva schimbării climatice.

Înaintea lui Johnson a venit la Palatul Buckingham premierul la final de mandat Theresa May pentru a-şi prezenta oficial demisia. 

Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană la 31 octombrie fără a invoca "niciun fel de scuze", a declarat miercuri noul premier britanic Boris Johnson în faţa reşedinţei de pe Downing Street 10, la puţin timp după ce a fost învestit oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a.

Johnson, unul dintre susţinătorii vocali ai Brexitului, a spus că va încheia "un nou acord, un acord mai bun" cu Uniunea Europeană, "bazat pe liber schimb".

Fostul primar al Londrei şi ministru de Externe a repetat că dacă acest lucru va trebui să se facă cu preţul unei ieşiri fără acord, atunci ţara lui va fi gata.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră