Marea Britanie alocă 2 miliarde de lire pentru preveni aglomerația din transportul public

10 Mai 2020 | scris de A.A.
Marea Britanie alocă 2 miliarde de lire pentru preveni aglomerația din transportul public

Guvernul a anunțat o măsura menită să promoveze transportul alternativ pentru a reduce numărul persoanelor din transportul public. Britanicii au fost îndrumați să meargă mai mult pe jos, să folosească bicicleta sau orice al mijloc de transport pentru a reducere numărului de persoane de folosesc mijloace de transport în comun, transmite Evening Standard.

Secretarul pentru Transport, Grant Shapps, a spus, sâmbătă, că ciclismul şi mersul pe jos o să fie "inima" politici de transport din Marea Britanie. El a anunțat un fond de 2 miliarde de lire pentru a schimba obiceiurile locuitorilor.

"Chiar şi cu transportul la potenţialul maxim, odată ce pui în aplicare regula de doi metri între oameni va fi loc doar pentru unu din zece pasageri având în vedere cifrele din trecut", a precizat secretarul.

Shapps a explicat că toate mijloacele de transport în comun vor funcționa la 10% din capacitate pentru a respecta distanța de 2 metri între călători.

"Punerea din nou în mişcare a britanicilor fără a aglomera reţeaua de transport va necesita ca mulţi dintre noi să ne gândim foarte atent la când şi unde călătorim. Vă rog frumos călătoriți doar dacă este absolut necesar, gândiți-vă la ceilalți și încercați să evitați orele când oamenii pleacă sau se întorc de la muncă. Haideți să ne asigurăm că punem din nou țara în mișcare, dar fără a provoca un nou val de coronavirus" a adăugat Grant Shapps.

Planul guvernului este să dubleze pistele de biciclete, iar trotuarele vor fi lărgite pentru a permite respectarea distanțării fizice.

Planuri rapide de urgenţă sunt programate să fie implementate, printre ele se numără pasaje mai largi pentru pietoni, străzi exclusive pentru autobuze, dar şi benzi rapide pentru biciclete.

Departamentul a demarat și un program de asigurare a unor scutere ca mijloace alternative de transport. Acestea urmau să fie folosite începând cu anul 2021, dar pandemia a accelerat această posibilitate, iar de luna viitoare, prin intermediul unei aplicații, britanicii vor putea să-și închirieze scutere, astfel vor putea să reducă și nivelul poluării.

Guvernul va emite vouchere ce ar ajuta locuitorii să-și repare bicicletele vechi sau să-și cumpere una nouă.

Shapps a anunțat și un fond de 10 milioare de lire ce va fi folosit pentru a construi mai multe puncte de încărcare a mașinilor electrice.

Fondul de 2 miliarde de lire face parte din cele 5 miliarde alocate pentru a îmbunătăți calitatea transportului în Marea Britanie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră