Magazinele Target au retras produsele LGBTQ în urma reacțiilor clienților dar acum primesc amenințări cu bombă din partea comunității LGBTQ

28 Mai 2023
Magazinele Target au retras produsele LGBTQ în urma reacțiilor clienților dar acum primesc amenințări cu bombă din partea comunității LGBTQ

Personalul și clienții din mai multe locații ale magazinelor Target au fost evacuați vineri după ce au fost făcute amenințări cu bombă în anumite magazine din țară, deoarece controversele continuă să crească cu privire la marfa LGBTQ+ a companiei, scrie Newsweek

WOIO, afiliat CBS News, din Cleveland, Ohio, a primit un e-mail vineri la ora 12:26, ​​avertizând cu privire la bombe care au fost plasate în cinci locații diferite Target din apropierea orașului. Potrivit unei capturi de ecran a e-mailului, care a fost publicată de magazin, amenințarea a fost făcută ca răspuns la decizia Target de a-și elimina colecția LGBTQ+ pride de pe rafturi la începutul acestei săptămâni.

Target este plin de... lași care au întors spatele comunității LGBT și au decis să răspundă bigoților homofobi de dreapta care au protestat și au vandalizat magazinul lor”, se arată în e-mail. „Nu vom sta cu mâinile în sân, întrucât extrema dreaptă continuă să ne vâneze”.

Personalul WOIO a contactat departamentele locale de poliție, precum și FBI-ul Cleveland cu privire la scrisoarea de amenințare. Potrivit unui comunicat al Departamentului de Poliție din Jackson Township, poliția a primit apeluri în jurul orei 12:40 atât de la WOIO, cât și de la WEWS, un afiliat ABC News cu sediul în Cleveland, cu privire la o potențială amenințare cu bombă la unul din magazinele Target.

Ofițerii din Jackson Township au evacuat și au percheziționat magazinul spune comunicatul. Potrivit unui raport de la The Repository din Canton, Ohio, nu au fost găsite bombe în locație și operațiunile magazinului au fost reluate în jurul orei 15:15.

WOIO a raportat că au fost făcute amenințări și în alte locații Target.

„Siguranța membrilor echipei noastre și a oaspeților este prioritatea noastră principală”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Target pentru Newsweek, întrebat despre recentele amenințări cu bombă. „Oamenii legii au investigat aceste afirmații și au stabilit că magazinele noastre sunt în siguranță. Magazinele noastre sunt în prezent deschise și funcționează la programul obișnuit”.

Target a luat decizia de a-și retrage marfa LGBTQ din vitrinele sale, după ce compania a primit reacții negative și solicitări de boicot. Un comunicat al companiei de miercuri spunea că alegerea a fost făcută după ce „s-a confruntat cu amenințări care au afectat sentimentul de siguranță și bunăstare al membrilor echipei noastre la locul de muncă”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră