O petiţie online cere destituirea lui Trump pentru “maladie mintală”

02 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
O petiţie online cere destituirea lui Trump pentru “maladie mintală”

Un profesor de psihiatrie a lansat o petiţie pentru a cere ca preşedintele american să plece de la Casa Albă, scrie lci.fr.
De la învestirea sa, Donald Trump este copleşit de critici. În special pe tema presupusei sale demenţe, invocate frecvent de detractorii săi, scrie sursa citată. 
Aceştia din urmă au primit satisfacţie joi, după ce a fost lansată pe Internet o petiţie, de către psihologul John D. Gartner. Acesta dă asigurări că preşedintele republican este afectat de un narcisism răufăcător.
John D. Gartner este professor de psihiatrie la Universitaea John Hopkins din Baltimore. În opinia sa, mandatul celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ar trebui să ia sfârşit. „Noi, profesioniştii din domeniul sănătăţii mintale, credem că Donald Trump prezintă probleme serioase mintale care îl împiedică să îşi ducă la bun sfârşit funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, scrie John D. Gartner.
În total, petiţia a strâns peste 16.000 de semnături. Dacă se strâng cel puţin 25.000, medicul speră să se poată aplica articolul 3 al celui de-al 25-lea amendament al Constituţiei. Potrivit acestuia, preşedintele Statelor Unite poate să anunţe preşedinţii Senatului şi Camerei Reprezentanţilor că este în incapacitate de a-şi exercita puterea şi de a-şi duce la capăt sarcinile, şi să fie înlocuit cu vicepreşedintele. Dar este dificil de imaginat că Donald Trump ar putea lua stiloul în mănă şi ar semna cu mâna lui cedarea postului de la Casa Albă.
Singura certitudine est, e că Donald Trump face obiectul mai multor petiţii de la preluarea funcţiei. Deputaţii britanici vor dezbate la 20 februarie petiţia, care a obţinut 1,7 milioane de semnături, care solicit ca vizita sa de stat prevăzută să aibă loc până la finele anului să fie redusă la rangul de simplă vizită oficială. Peste 4 milioane de persoane au semnat o altă petiţie, lansată pe o platform comunitară, Avaaz, şi care este îndreptată împotriva decretului său antiimigraţie, comentează lci.fr.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră