De teama coronavirusului, Austria a suspendat legăturile feroviare cu Italia

23 Feb 2020 | scris de Andreea Vasilescu
De teama coronavirusului, Austria a suspendat legăturile feroviare cu Italia

De teama infectării cu noul coronavirus, Austria a decis duminică seara suspendarea completă, până la noi ordine, a traficului feroviar cu Italia, anunţă cotidianul Krone.

Compania de căi ferate austriacă OBB a anunţat duminică seara că toate legăturile feroviare cu ţara vecină au fost suspendate. Anterior, un tren în care au fost semnalate două cazuri suspecte de infectare cu coronavirus a fost oprit la frontieră, în Tyrol, precizează Krone.

Italia, ţara cea mai afectată de epidemie din Europa, a anunţat duminică un al treilea deces din cauza coronavirusului.

Trenurile afectate sunt EC86, EC1288, REX1828 şi Express Nisa-Moscova D408.

Trenurile EC86 şi EC 1288 sunt în gară la Brenner şi pasagerii sunt preluaţi de personalul OBB.

Autorităţile italiene au confirmat că circa 300 de pasageri de la bordul trenului Veneţia-Munchen OBB aşteptau să meargă spre Munchen. Apărarea civilă din Tyrolul de Sud a furnizat ajutor pasagerilor, în special austrieci şi germani.

Italia are în prezent 149 de cazuri confirmate, fără a le pune la socoteală pe cele trei persoane decedate, dintre care "110 contaminate în Lambardia, 21 în Veneto, 9 în Emilia-Romagna şi două în regiunea Lazio", în aceste două cazuri virusul fiind contactat în afara Italiei.

"Treizeci şi cinci sunt spitalizaţi cu simptome, 25 la terapie intensivă, 19 la izolare şi 27 în curs de control", a precizat el.

Decesele în legătură cu noul coronavirus sunt toate ale unor persoane în vârstă, care sufereau de alte patologii.

Primul caz mortal din Italia a fost cel al unui zidar la pensie în vârstă de 78 de ani de la Vo'Euganeo, în Veneto, care a murit pe 21 februarie.

Al doilea deces a fost al unei femei de 77 de ani, găsită moartă în locuinţa ei pe 22 februarie, la Casalpusterlengo, în apropiere de Codogno. Un test postmortem a depistat prezenţa virusului. 

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că autorităţile italiene au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea infecţiei cu coronavirus în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (zonele Lombardia şi Veneto), precum suspendarea serviciilor de educaţie pentru copii şi şcoli şi stoparea excursiilor educaţionale, suspendarea activităţilor serviciilor publice, fără a suspenda furnizarea de servicii esenţiale şi de utilitate publică.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, autorităţile italiene au decis, în zonele Lombardia şi Veneto, suspendarea anumitor tipuri de activităţi comerciale, cu excepţia celor care oferă servicii "esenţiale", limitarea accesului sau suspendarea serviciilor de transport public de mărfuri şi pasageri, cu excepţii în cazuri "specifice", precum şi amânarea manifestărilor sportive din cele două regiuni (inclusiv a partidelor de fotbal din Serie A).

Totodată, autorităţile italiene au decis şi formarea unui cordon sanitar în jurul regiunilor afectate, prin interzicerea ieşirilor şi intrărilor cetăţenilor în regiunile Lombardia şi Veneto, care reprezintă "focarul" italian al epidemiei.

Pe de altă parte, Iranul a devenit duminică, cu opt morţi, ţara în care noul coronavirus a provocat cele mai multe decese în afara Chinei

Din cauza propagării agresive a coronavirusului în Iran, mai multe ţări au luat măsuri de precauţie. Turcia a anunţat duminică închiderea frontierei sale cu Iranul. Traficul rutier şi feroviar dintre cele două ţări vecine a fost întrerupt şi avioanele iraniene nu au mai fost autorizate să aterizeze în Turcia duminică seara.

Duminică, şi Pakistanul a închis frontiera cu Iranul.

Afganistanul a interzis temporar călătoriile între cele două ţări.

Iordania a interzis accesul iranienilor, a sud-coreenilor şi a cetăţenilor din China să intra în ţară.

Armenia, de asemenea, şi-a închis frontiera terestră cu Iranul, pentru două săptămâni.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră