Beijingul anulează festivităţile de Anul Nou chinezesc din cauza epidemiei virale

23 Ian 2020
Beijingul anulează festivităţile de Anul Nou chinezesc din cauza epidemiei virale

Oraşul Beijing a anunţat joi anularea foarte popularelor festivităţi prevăzute cu ocazia Anului Nou chinezesc, din cauza epidemiei virale soldate cu 17 morţi în China, relatează AFP.

Oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia noului coronavirus, a fost plasat miercuri în carantină. Plecarea trenurilor şi avioanelor din acest oraş cu 11 milioane de locuitori a fost oprită joi.

Autorităţile chineze au decis să plaseze în carantină un al doilea oraş, Huanggang, situat la 70 de kilometri est de Wuhan, începând de joi seara (ora locală).

Concediul de Anul Nou, de o săptămână, începe vineri.

Locuitorii Beijingului se adună de obicei, cu această ocazie, cu sutele de mii în parcuri, pentru a asista la dansurile tradiţionale ale leului şi dragonului.

Pe de altă parte, Hong Kongul a transformat două tabere de vacanţă în zone de carantină destinate persoanelor care au intrat în contact cu purtători ai corinavirusului, au anunţat joi autorităţile.

Teritoriul semiautonom a fost plasat în ”alertă ridicată” după apariţia acestui virus.

Cele două locuri au fost folosite ca centre de carantină în timpul epidemiei de SARS (sindromul respirator acut sever) care a făcut, în urmă cu 17 ani, 300 de victime la Hong Kong. Acest episod a provocat un impact psihologic profund asupra megalopolisului, unul dintre cele mai dens populate din lume.

Până în prezent, doar două persoane sunt purtătoare, la Hong Kong, ale noului coronavirus din familia SARS. Ele au fost recent la Wuhan şi au fost plasate în izolare într-un spital.

Regiunea Macao, care se află la aproximativ 30 de kilometri distanţă de fosta colonie britanică, a anunţat la rândul său, săptămâna aceasta, două cazuri. Prin urmare, biroul turismului din fosta colonie portugheză, cunoscută în lume prin cazinourile sale, a anulat joi toate festivităţile prevăzute cu ocazia Anului Nou lunar.

La Hong Kong, autorităţile au anunţat că două tabere, ocupate de obicei de persoane aflate în vacanţă, urmează să fie folosite în vederea izolării cazurilor suspecte în aşteptarea rezultatului testelor.

”Vom avea o întreagă echipă de persoane care să facă să funcţioneze aceste centre de carantină”, a anunţat directorul Centrului pentru protecia sănătăţii Wong Ka-hing.

El a precizat că trei persoane s-au aflat în contact strâns cu cele două cazuri confirmate şi că urmau să fie instalate joi într-o tabără situată în regiunea rurală Sai Kung.

Pe Insula Hong Kong, altă tabără de vacanţă, care a fost anterior o cazarmă militară britanică, era în curs de pregătire.

Postul local de ştiri RTHK a anunţat joi că una dintre primele persoane care a fost condusă la Sai Kung este un turist australian care s-a aflat în sejur în acelaşi hotel cu un bărbat contaminat.

Persoanele contaminate cu coranvirusul urmează să primească îngrijiri în cartiere izolate la spital.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră