Israelul trimite în Ucraina 2.000 de căști si 500 de veste anti-glonț - primul ajutor de la invazia rusă

18 Mai 2022
Israelul trimite în Ucraina 2.000 de căști si 500 de veste anti-glonț - primul ajutor de la invazia rusă

Echipamentul defensiv va fi predat organizațiilor civile, spune ministerul; ajutorul este cel mai recent semn al schimbării politicii israeliene cu privire la invazia rusă după încercarea inițială de a rămâne neutru, scrie TimesOf Israel.

Într-un alt semn al schimbării sale de poziție față de invazia rusă a Ucrainei, Israelul a trimis miercuri Ucrainei căști și j veste anti-glonț despre care Ministerul Apărării a spus că vor fi date forțelor de salvare și organizațiilor civile.

Într-o declarație, ministerul a declarat că va expedia 2.000 de căști și 500 de veste anti-glonț - primul ajutor trimis de statul evreu de la începutul invaziei ruse.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, Ierusalimul a încercat să-și păstreze legăturile cu Moscova și a refuzat până de curând să trimită echipamente defensive în Ucraina, trimițând în schimb peste 100 de tone de ajutor umanitar, precum și înființarea unui spital de campanie în vestul Ucrainei pentru șase săptămâni.

Cu toate acestea, încercarea de a menține o poziție neutră a părut să se schimbe oarecum în ultimele săptămâni. Ierusalimul a fost de acord luna trecută să trimită căștile și vestele anti-glonț lucrătorilor de urgență din Ucraina și să acuze în mod explicit Rusia de crime de război, pe măsură ce scene de atrocități au apărut în orașe și orașe din întreaga țară.

Legăturile dintre Israel și Rusia s-au deteriorat și mai mult în urma unei afirmații a ministrului rus de externe Serghei Lavrov că Adolf Hitler ar avea moștenire evreiască, în încercarea de a apăra invazia Ucrainei de către Moscova ca o încercare de „de-nazifiere” a unei țări al cărei președinte, Volodimir Zelensky, este evreu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră