Ouă stricate împotriva iahtului lui Jeff Bezos: „simbolul falic al unui miliardar megaloman”

10 Feb 2022
Ouă stricate împotriva iahtului lui Jeff Bezos: „simbolul falic al unui miliardar megaloman”

Un pod istoric din Rotterdam ar trebui demontat pentru a lăsa să treacă super-iahtul lui Jeff Bezos. Dar în Olanda se organizează o rezistență neobișnuită.


Miliardarul Jeff Bezos iși construieste un iaht de lux în portul Rotterdam, Olanda. Dar iahtul fondatorului Amazon va fi atât de mare încât municipalitatea va trebui să demonteze un pod istoric pentru a ajunge la mare. Și această perspectivă nu-i mulțumește deloc pe mulți locuitori ai orașului, care plănuiesc să protesteze într-un mod neobișnuit, cu o ploaie de ouă putrede.

Koningshavenbrug, cunoscut de locuitorii din Rotterdam drept De Hef, este un monument emblematic dinainte de război din oraș. Fusese parțial reconstruit după bombardamentul armatei germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru a permite trecerea iahtului estimat la peste 450 de milioane de euro, partea centrală a podului va trebui să fie îndepărtată temporar. Cu toate acestea, municipalitatea promisese după o renovare majoră din 2017 să nu mai demonteze niciodată lucrarea, clasificată ca monument național.

4000 de locuitori vor să participe


Ca răspuns la acest proiect, se organizează un contraatac neobișnuit. Pe Facebook, s-a făcut apel la locuitori să arunce cu ouă putrezite  pe iaht când acesta traversează podul... Și este un succes: aproape 14.000 de cetățeni și-au exprimat interesul și aproape 4.000 spun că vor participa.

„Chemăm toți locuitorii din Rotterdam, aduceți o cutie cu ouă (putrezite) sau dacă vreți varianta vegană, niște roșii, să le aruncăm în masă pe super-iahtul lui Jeff în timp ce acesta navighează prin Rotterdam's Hef”, scrie organizatorul. Și adaugă că se opune demontării podului istoric pentru „simbolul falic al unui miliardar megaloman”.

Nu se știe însa când ar putea avea loc această traversare. Potrivit primarului orașului, Ahmed Aboutaleb, municipalitatea nu a primit încă nicio cerere de autorizație de la constructor pentru demontarea temporară a podului. 

Sursa: Le Matin

Alte stiri din Externe

Ultima oră