A fost cel mai bogat om din lume doar pentru câteva ore

28 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
A fost cel mai bogat om din lume doar pentru câteva ore

O creştere a prețului acțiunilor Amazon l-a propulsat joi, pe Jeff Bezos, fondatorul acestei companii de comerţ online cu amănuntul, în fruntea listei celor mai bogate persoane din lume. Dar pentru mai puțin de o zi, relatează independent.co.uk.

Averea lui Jeff Bezos, care este și președinte și director executiv al companiei din Seattle, valora aproape 91 miliarde de dolari, după ce prețul acțiunilor companiei Amazon a crescut cu peste 1 la sută în tranzacțiile de dimineață de la New York.

Ceea ce l-a trimis pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates. pe locul 2 în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Acesta are o avere de aproximativ 90,7 miliarde de dolari și se află în fruntea listei celor mai bogaţi oameni din lume, realizată de Bloomberg, din 2013.

Numai că Jeff Bezos a alunecat înapoi pe locul al doilea în cursul zilei.

Prețul acțiunilor Amazon a suferit o creștere meteorică în ultimii ani, depășind pragul de 1.000 de dolari, ajutat parţial de clubul său de cumpărături Prime, servicii de streaming media și lansarea de produse. cum ar fi asistența la domiciliu Alexa.

În aprilie, compania a raportat că vânzările nete au crescut cu 23%, ajungând la 35,7 miliarde de dolari pentru primul trimestru din 2017.

Jeff Bezos, care a înființat compania în 1994, deține aproximativ 17% din acțiunile Amazonului. Valoarea acestora a crescut cu 40%  până în prezent, contribuind la creșterea netă a averii lui Bezos cu peste 24 de miliarde de dolari.

Alte stiri din Life style

Ultima oră