Olanda: Un pod istoric va fi demontat pentru a lăsa să treacă iahtul lui Jeff Bezos

03 Feb 2022
Olanda: Un pod istoric va fi demontat pentru a lăsa să treacă iahtul lui Jeff Bezos

Iahtul pe care miliardarul Jeff Bezos îl construieste la Rotterdam este prea înalt pentru a trece pe sub un pod istoric, un obstacol pe singura trecere către mare. Koningshavenbrug va fi demontat pentru scurt timp.

 

Primăria Rotterdam a anunţat miercuri că un pod istoric din oraşul-port olandez va fi demontat temporar pentru a permite trecerea unei nave, un iaht gigantic - 137 de metri lungime, 40 de înălţime - construit pentru fostul CEO al Amazon Jeff Bezos.

Podul emblematic din 1878, reparat după ce a fost bombardat în 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este prea jos pentru nava miliardarului american, un iaht de lux construit pentru 500 de milioane de franci, potrivit presei locale.


Constructorul naval a cerut municipalității din Rotterdam să demonteze temporar podul Koningshavenbrug, astfel încât nava să poată trece pe sub el, înlăturând secțiunea centrală. „Este singura trecere către mare”, a spus un purtător de cuvânt al primăriei, adăugând că costurile operațiunii vor fi rambursate de compania navală.


S-au creat multe locuri de muncă


Iahtul este în prezent construit în Alblasserdam, lângă Rotterdam, și va trebui să treacă în această vară pe sub podul istoric. Municipalitatea a fost de acord să demonteze structura, deși promisese, după o renovare majoră în 2017, să nu mai demonteze niciodată podul, cunoscut de Rotterdammers drept De Hef.

Primăria a indicat că luat în considerare  importanța economică și locurile de muncă create de construcția acestei nave, dar asigură că Koningshavenbrug va reveni la forma actuală.

Sursa: Le Matin.ch

Alte stiri din Externe

Ultima oră