Greva de pe aeroporturile din Berlin se prelungeşte

14 Mar 2017 | scris de Istvan Deak
Greva de pe aeroporturile din Berlin se prelungeşte

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Federală Germania că greva personalului de la sol, în aeroporturile din Berlin (Tegel şi Schönefeld), a fost prelungită până miercuri, 15 martie 2017, ora locală 05:00.

Sindicatul Verdi a anunţat această grevă a personalului de la sol,  intensificând astfel mișcarea de protest care a provocat deja anularea a aproximativ 1.000 de zboruri. Sindicatul reprezintă aproximativ 2.000 de angajați ai celor două aeroporturi din Berlin.

Vineri şi luni, mișcarea de protest a personalului la sol, care se ocupă cu verificarea pasagerilor, încărcarea și descărcarea avionului și dirijarea aeronavelor pe pistă, a afectat mii de pasageri.

Chiar şi după terminarea grevei, pot exista modificări/restricţii ale circulaţiei aeriene, fapt pentru care se recomandă ca înainte de plecare să se informeze cu privire la situaţia actuală a zborurilor.

Cetățenii români care pot fi afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +4930 21239555, +493021239514 şi +493021239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Berlin: +4916 090884680.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://berlin.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră