Europarlamentarul britanic Nigel Farage, despre România: O țară care vrea să legalizeze furtul nu are ce căuta în UE

12 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Europarlamentarul britanic Nigel Farage, despre România: O țară care vrea să legalizeze furtul nu are ce căuta în UE

Protestele din România dau apă la moară europarlamentarului eurosceptic britanic Nigel Farage, care a atacat România într-un program radio, motiv pentru care a fost catalogat  drept "rasist" de către un ascultător român.

Farage a spus că Brexit este cea mai bună soluție pentru Marea Britanie, pentru că în Uniunea Europeană există şi state precum România, în care s-a încercat dezincriminarea furtului pentru funcționarii publici, potrivit lbc.co.uk.

Acesta a declarat chiar că România nici nu trebuia să facă parte din UE.

„Sunt proteste de stradă în România. Cele mai mari demonstraţii de la căderea lui Ceauşescu în 1989. Ei protestează la adresa unei legi care prevede că orice funcţionar public care fură mai puţin de 38.000 de lire să nu poată fi condamnat. Deci, eşti funcţionar public, deturnezi 38.000 de lire în fiecare an, nu-i nimic, primeşti doar un avertisment. Este absolut de necrezut că suntem într-o uniune politică cu o ţară ca România. Nu ar fi trebuit niciodată să li se permită să intre în Uniunea Europeană”, a declarat Nigel Farage.

Declaraţiile sale l-au nemulţumit pe unul dintre ascultătorii săi. El l-a numit pe Nigel Farage rasist pentru aceste afirmaţii.

„Cred că sunteţi rasist şi mi se pare ofensator modul cum aţi vorbit de România şi români. Da, sunt proteste pentru că oamenii sunt împotriva a ceea ce parlamentarii lor încearcă să facă, dar gândiţi-vă la parlamentarii britanici care au deturnat sute de mii de lire şi vor scăpa nepedepsiţi. Care este diferenţa”, întreabă Tony, radioascultător român, cel mai probabil (după accent - n.r).

„Tony, îţi spun eu care este diferenţa. Corupţia este absolut endemică în societatea românească şi o demonstrează fiecare raport independent care este publicat. Mai mult, Tony, este o ţară în care aproximativ patru milioane de oameni sunt discriminaţi cu brutalitate pe criterii de rasă şi mi se pare greu de crezut că suntem în aceeaşi Uniune cu o ţară care se află într-o situaţie precum România. Asta nu înseamnă, Tony, că eu spun că românii sunt oameni răi. Am cunoscut o mulţime de români minunaţi pentru că mereu mă opresc pe stradă şi îmi spun: Sunt român şi sunt o mulţime de oameni minunaţi în România. Dar ţara nu a făcut tranziţia de la anii pe care i-a trăit în comunism la o democraţie occidentală, în adevăratul sens al cuvântului”, a explicat Nigel Farage.

ÎNREGISTRAREA DECLARAŢIEI LUI NIGEL FARAGE, AICI.

Alte stiri din Externe

Ultima oră