Embargou asupra petrolului rus: Ungaria respinge propunerea UE „în forma sa actuală”

04 Mai 2022
Embargou asupra petrolului rus: Ungaria respinge propunerea UE „în forma sa actuală”

Propunerea de embargo european treptat asupra petrolului rusesc nu oferă nicio „garanție” pentru securitatea energetică a Ungariei, a reacționat miercuri guvernul după anunțul președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, spune AFP citata de Le Figaro.

„Nu vedem un plan asupra modului de realizare a unei tranziții de succes pe baza propunerilor actuale și asupra a ceea ce ar garanta energia de securitate a Ungariei”, a comentat serviciul de presă al guvernului chestionat de AFP 

 

 

Ungaria respinge propunerea UE „în forma sa actuală”
Propunerea făcută în această dimineață de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un embargo european treptat asupra petrolului rusesc nu se potrivește Ungariei. Astfel, guvernul ungar respinge propunerea UE.

Proiectul de la Bruxelles "nu poate fi susținut în forma sa actuală. Cu toată responsabilitatea, nu putem vota pentru el", a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, 65% din petrolul și 85% din gazul consumat de Ungaria provin din Rusia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră