Elon Musk spune că va cumpăra Manchester United... apoi declară ca a fost o gluma

17 Aug 2022
Elon Musk spune că va cumpăra Manchester United... apoi declară ca a fost o gluma

 Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume a scris miercuri pe Twitter că va cumpăra clubul englez de fotbal Manchester United Plc, aflat în dificultate. Apoi a declarat că glumește, scrie Reuters.

"Nu, aceasta este o glumă de lungă durată pe Twitter. Nu cumpăr nicio echipă sportivă", a postat Musk când a fost întrebat de un utilizator dacă a vrut serios să cumpere clubul. „Deși, dacă ar fi vreo echipă, ar fi Man U”, a adăugat el, „erau echipa mea preferată (sic) când eram copil”.

Musk a scris inițial pe Twitter: „Îmi cumpăr Manchester United, bine ați venit”, fără a oferi detalii. Unii fani ai Manchester United, nemulțumiți de averea în scădere a clubului lor în ultimul timp, l-au îndemnat anterior pe Musk pe Twitter să ia în considerare cumpărarea clubului.

Clubul englez, cotat la Bursa din New York de zece ani, are o capitalizare bursieră de 2,08 miliarde de dolari. Acțiunea care s-a încheiat stabil marți la 12,78 dolari (+0,08%) a pierdut 2,11% la tranzacționare electronică după încheiere.

Deși niciun acționar nu deține un pachet majoritar de acțiuni, Manchester United este controlată de cei șase copii ai omului de afaceri american Malcolm Glazer, care a preluat compania în 2005 înainte de a muri în 2014.

Tweet-ul vine în timp ce Musk încearcă să renunțe la un acord de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter la numai patru luni după ce a anunțat pe platformă că va cumpăra compania de social media, care l-a dus în instanță.

Alte stiri din Externe

Ultima oră