Stadionul Manchester United va construi tribuna fără scaune

30 Apr 2020 | scris de A.A.
Stadionul Manchester United va construi tribuna fără scaune

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunţat, miercuri, că a primit autorizaţia de a instala o "tribună fără scaune" la stadionul său, care se află deja în dotarea arenelor cluburilor Tottenham şi Wolverhampton, informează AFP, preluat de Agerpres.

Circa 1.500 de bariere vor fi instalate în tribuna nord-vest a stadionului Old Trafford, pentru a permite suporterilor să urmărească meciurile în picioare în deplină siguranţă.

"Poate părea ciudat să vorbim de planuri pentru stadion în acest moment, dar fotbalul şi suporterii noştri vor reveni când condiţiile vor fi sigure şi pregătirile noastre trebuie să continue", a explicat directorul general al clubului Manchester United, Richard Arnold.

Campionatul Angliei este întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, iar o eventuală reluare nu se va face decât cu porţile închise.

"Vom trece la elaborarea unui plan pentru tribune, în vederea instalării de bariere şi să fim pregătiţi pentru ziua în care vom putea din nou să ne primim suporterii pe Old Trafford. Aceste experimente ar putea fi extinse şi la alte zone ale stadionului", a precizat responsabilul lui Manchester.

În Anglia, este interzisă organizarea meciurilor cu spectatori în picioare pe stadioanele din prima şi a doua divizie din sezonul 1994/95, ca o consecinţă a dramei impuse de moartea a 96 de persoane pe stadionul Hillsborough din Sheffield în 1989.

Dar în ultimii ani, ideea unor tribune securizate în picioare a fost autorizată pentru Tottenham şi Wolverhampton.

Alte stiri din Sport

Ultima oră