Un apropiat al președintelui Trump a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Un apropiat al președintelui Trump a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus

Un prieten apropiat și unul dintre donatorii importanți ai campaniei prezidențiale a lui Donald Trump a decedat ca urmare a complicațiilor survenite în urma infectării cu COVID+19. Trump confirmase cu câteva zile în urmă că acesta se afla în comă.

Stanley I. Chera a decedat la 70 de ani, sâmbătă conform declarațiilor unui angajat de al său, preluat de The Real Deal.

Oficialii Casei Albe au confirmat duminică acest deces și au făcut lumină asupra legaturii dintre președinte și Chera.

Într-un interviu, Trump a făcut referire la prietenul său, a povestit că boala l-a afectat profund, dar nu a dezvăluit numele acestuia.

”Un prieten apropiat mie a trebuit să meargă la spital raportând simptome asemănătoare coronavirusului. Nu mai este chiar tânăr și are ceva probleme cu greutatea, dar era sănătos, un adevărat luptător. La o zi după internare, el a intrat în comă și starea lui este foarte gravă”, a declarat Trump. ”Viteza de răspândire și evoluția galopantă sunt uluitoare mai ales în organismele persoanelor aflate în categoria de risc. Este oribil acest virus!”

Trump a povestit în cadrul mai multor interviuri despre cazul prietenului său și mulți s-au întrebat dacă acesta a fost lucrul care l-a influențat să-și schimbe opinia privind redeschidere prea timpurie a economiei.

A negat orice legătură stipulând ca lucrează cu cifrele oficiale și predicțiile medicilor.

Pe 1 aprilie, Trump și-a exprimat șocul trăit când a văzut cum evoluează boala, făcând referire la Chera.

În cadrul unui miting la Grand Rapids, Trump l-a catalogat ca fiind cel mai mare constructor și cel mai important om din domeniul imobiliar. Prietenul său era și unul dintre cei mai importanți donatori ai campaniei prezidențiale și l-a sprijin activ pe președinte de-a lungul anilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră