Fondatorul imperiului Virgin, Sir Richard Branson, susţine că Donald Trump regretă "greșeala bizară" de a retrage SUA din Acordul de la Paris, iar preşedintele francez Emmanuel Macron afirmă că preşedintele american va reveni asupra acestei decizii.
Sir Richard Branson speră că președintele american va reanaliza decizia de a scoate țara din acordul global privind schimbările climatice, semnat de aproape 200 de țări în 2015, într-un efort de combatere a încălzirii globale, conform independent.co.uk.
El a cerut președintelui Trump să facă tot ce a fost posibil pentru a elimina industria cărbunelui din Statele Unite.
Vorbind, vineri, la Brooklyn, miliardarul a spus că atât întreprinderile, cât și orașele sunt ferme în favoarea trecerii la o energie cu emisii scăzute de carbon, ceea ce face ca decizia lui Trump de retragere din acordul de la Paris să fie "foarte, foarte ciudată".
"Cu schimbările climatice, avem America în primul rând și frumoasa noastră planetă, ultima, și asta pare incredibil de trist", a spus el. "Am senzația că președintele regretă ceea ce a făcut. Poate că copiii și ginerele său [consilierul Jared Kushner] spun: "Ai văzut? "Ţi-am spus așa." Sperăm să fie o răzgândire pozitivă ".
America este pe punctul de a deveni una dintre cele trei națiuni suverane din lume care nu fac parte din Acordul de la Paris. Celelalte țări sunt Nicaragua, care susţine că acordul nu merge suficient de departe, și Siria, afectată de războiul civil.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, susţine însă că Donald Trump se va răzgândi în ceea ce priveşte retragerea SUA din Acordul de la Paris.
Trump "mi-a spus că va încerca să găsească o soluție lunile viitoare", a declarat Macron, în ultimul număr al săptămânalului Le Journal du Dimanche, preluat de Reuters şi citat de agerpres.ro. "Am discutat în detaliu despre ce l-ar putea face să revină în Acordul de la Paris", a mai spus șeful statului francez.
Trump a retras SUA din Acordul de la paris la începutul lui iunie, susținând că mari poluatori cum ar fi India și China sunt tratați cu îngăduință, în detrimentul industriei americane.