Donald Trump: EU decid când se deschide economia țării

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Donald Trump: EU decid când se deschide economia țării

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că, în cadrul măsurilor de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, el este cel va decide când va fi redeschisă economia SUA, nu guvernatorii statelor americane, transmite Reuters.

''Este decizia preşedintelui, şi aceasta din multe motive. Acestea fiind spuse, Administraţia şi cu mine colaborăm îndeaproape cu guvernatorii, şi aceasta va continua. O decizie luată de mine, în colaborare cu guvernatorii şi ţinând cont şi de alţii, va fi luată în curând!'', a indicat Trump pe Twitter.

Cu toate acestea, experții în legislația SUA  l-au contrazis pe președinte anunțând că americanii nu pot fi obligați să se întoarcă la muncă, nu poate impune orașelor să-și redeschidă clădirile guvernamentale, transportul sau afacerile locale.

Chiar dacă experții au emis recomandări clare de distanțare socială, de restricții stricte de circulație, autoritatea centrală a refuzat să impună aceste măsuri în toate statele lăsând la latitudinea guvernatorilor să analizeze separat situațiile și să impună măsuri personalizate.

Guvernatorul statului New York a declarat luni că se va consulta cu ceilalți guvernatori ai statelor vechine pentru a decide împreună ce măsuri trebuie luate în continuare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră