Daily Mail: O bandă de români fură crapii din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook, apoi îi mănâncă

16 Iun 2018
Daily Mail: O bandă de români fură crapii din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook, apoi îi mănâncă Galerie foto (3)

O bandă de români fură crapi din iazuri pescuind ilegal în Marea Britanie şi se laudă zgomotos cu prada lor în postări pe Facebook, au afirmat pescari britanici furioşi, citaţi de cotidianul Daily Mail.

Pescarii, de la ''Royal Forest of Dean Angling Club'' din comitatul Gloucestershire, susţin că aproximativ 20 de bărbaţi au dat iama în iazurile lor. Şi fac asta zilnic. Ei afirmă că grupul duce crapii acasă pentru a-i mânca, ignorând indicatoarele mari pe care scrie în mai multe limbi că peştii trebuie aruncaţi înapoi în apă, după ce au fost pescuiţi.

Pescarii furioşi afirmă că este o problemă în creştere în întreaga ţară, şi că, în plus, mulţi dintre cei prinşi pescuind ilegal fiind violenţi, când au de confruntat adevărul.

Nu este suficient că fură, ci se mai şi laudă pe Facebook cu prada, susţin denunţătorii. Într-o postare datată 9 iunie, un bărbat se laudă cu o pradă de 8 crapi, pe care îi are etalaţi pe masă, în bucătărie. Într-o altă imagine, unul se pozează cu un crap în mână, lăudându-se cu ce a pescuit.

Clubul de pescari estimează că-i costă 2.000 de lire sterline pentru a înlocui crapii subtilizaţi şi a anunţat poliţia în această problemă, mulţi dintre cei care pescuiesc în acest mod fiind recidivişti.

Potrivit declaraţiilor lui Adrian Lane, administratorul iazului clubului, a fost nevoie de aducerea de paznici, care să păzească locul 24 de ore din 24 şi care să prindă hoţii.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră