Cutremur de 7,2 grade în Mexic: stare de urgenţă, 200 de replici şi elicopter cu un ministru şi un guvernator, prăbuşit

17 Feb 2018
Cutremur de 7,2 grade în Mexic: stare de urgenţă, 200 de replici şi elicopter cu un ministru şi un guvernator, prăbuşit

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a avut loc vineri, în sud-vestul Mexicului, la ora locală 17.39, fiind urmat de 200 de replici. Până în acest moment, nu au fost semnalate victime sau pagube semnificative în regiunea afectată, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 24,7 kilometri.

 

Seismul a fost resimţit şi în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, unde mai multe clădiri înalte s-au clătinat timp de mai mult de un minut.

Preşedintele statului a declarat stare de urgenţă, în urma seismului care a durat 1 minut şi care este al treilea cel mai puternic care a lovit ţara în ultimele şase luni.

Aproximativ un milion de case au rămas fără curent electric, iar un elicopter militar aflat în recunoaştere, în care se aflau şi ministrul mexican de Interne şi guvernatorul statului Oaxaca, s-a prăbuşit, provocând moartea a cel puţin două persoane. Este vorba despre persoane care îi însoţeau pe cei doi oficiali, aceştia din urmă scăpând cu viaţă.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a transmis pe Twitter că au fost activate măsurile în caz de urgenţă din cauza magnitudinii cutremurului.

Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, inclusiv una de 5,8 grade la aproximativ o oră după cutremur, potrivit USGS.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră