Cum a reușit un turist să scape din flăcările incendiului de la hotelul din Dubai (VIDEO)

01 Ian 2016 | scris de Cristi Semeghin
Cum a reușit un turist să scape din flăcările incendiului de la hotelul din Dubai (VIDEO)

Incendiul, produs chiar înaintea Anului Nou, la hotelul de cinci stele The Address Downtown, un zgârie-nori din centrul Dubaiului, situat în vecinătatea celebrului Burj Khalifa, a produs panică, un deces și rănirea a 16 persoane, conform ultimului bilanț.

Unul dintre turiștii suprinși de incendiu în hotel, un fotograf, se afla cu un prieten pe unul din balcoanele hotelului, într-o zonă a clădirii rezervată personalului, pregătit să surprindă spectacolul focului de artificii de Anul Nou.

În momentul în care și-au dat seama că s-a produs un incendiu în interiorul clădirii, prietenul său a luat-o la goană către cea mai apropiată ieșire de urgență.
Remarcând fumul care se îndrepta către balconul în care se afla, fotograful a realizat că singura opțiune pe care o are, pentru a nu fi intoxicat, este să se agațe de balcon și să aștepte echipele de intervenție.

"Am văzut o coardă foarte rezistentă atașată de o platformă exterioară utilizată de personalul care spală geamurile hotelului. Am desfăcut vreo 30 de metri de coardă, am legat-o de cureaua mea și de echipamentul foto și am coborât din balcon", a relatat fotograful jurnaliștilor.

Un singur zid a separat balconul sau de zona cuprinsă de flăcări.
"Coarda m-a salvat. Nu știam ce se întâmpla mai jos. Mi-a fost teamă să nu-mi pierd conștiența din cauza fumului", a mai spua el.
Și-a alertat colegii prin telefon și mesaje scrise, cerându-le să contacteze echipele de salvare și să-i informeze despre starea în care se găsește.

După circa o jumătate de oră, a fost salvat de una din echipele de intervenție, care l-a însoțit prin clădirea plină de fum, de la etajul 48 la parter.

"Cred că sunt ultima persoană care a rămas în hotelul cuprins de flăcări", a ținut nepărat să mai spună fotograful, care omite însă să precizeze că dacă teama sa ar fi fost mai mică, și-ar fi putut însoți prietenul cu care se afla pe balcon și lucrurile nu ar fi luat o turnură atât de dramatică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră