Coronavirus în Suedia: lipsa restricțiilor funcționează în lupta contra coronavirusului?

27 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Suedia: lipsa restricțiilor funcționează în lupta contra coronavirusului?

Suedia, țara care a refuzat impunerea unor măsuri drastice de prevenire a răspândirii pandemiei, bate în retragere în fața noilor amenințări. Autoritățile au declarat că vor închide 5 baruri și restaurante din Stockholm observând că nu s-au respectat măsurile de distanțare fizică, precizează france24.com

Reprezentanții guvernului au permis elevilor să continue studiile în școli, nu au fost închise baruri, restaurante, cafenele și nici magazine mai mari, dar au sfătuit respectarea normelor de distanțare chiar dacă activitatea economică va continua. Singura restricție impusă restaurantelor a fost de distanțare a meselor pentru a preveni aglomerarea.

Studiile oficiale au transmis că suedezii respectă distanțarea fizică, dar imaginile care au făcut înconjurul lumii demonstrează contrariul, arătând terase aglomerate, oameni nerespectând nicio măsură la intrarea în cluburi, mai ales induși în eroare de vremea frumoasă de afară.

Autoritățile au demarat o campanie de verificare a măsurile transmite în diverse localuri și magazine, dar, în weekend, aceste măsuri au fost ignorate din nou.

Reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase au declarat că s-a raportat un număr foarte mare în spațiile restaurantelor, atât pe terase, cât și în incinta lor.

Suedia a interzis vizitele în căminele de bătrâni, dar cazuri de decese ale vârstinicilor sunt raportate în fiecare zi, a sfătuit cetățenii să muncească de acasă și a recomandat persoanelor de peste 70 de ani să nu părăsească locuințele.

Măsurile extrem de lejere adoptate de autorități au adus critici vehemente atât venite din partea cetățenilor, cât și din partea reprezentanților altor țări.

Suedia a raportat până astăzi peste 2.200 de decese COVID, dar continuă politica adoptată declarând că aceste măsuri drastice nu au un impact foarte mare asupra gradului de răspândire a noului coronavirus, iar impactul economic va fi major.

Alte stiri din Externe

Ultima oră