Coronavirus în Japonia: În Hokkaido se declară a doua oară stare de urgență în urma celui de-al doilea val de îmbolnăviri

14 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Japonia: În Hokkaido se declară a doua oară stare de urgență în urma celui de-al doilea val de îmbolnăviri

Situația din insula Hokkaido din zona de nord a Japoniei este din ce în ce mai alarmantă. Autoritățile se confruntă cu cel de-al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus, după ce experții și-au îngrijorarea și au transmis atenționări cu privire la relaxarea măsurilor de izolare ce ar putea duce la un al doilea val al pandemiei, potrivit BBC News.

Insula a fost prima regiune din Japonia afectată grav de COVID-19. La mijlocul lui februarie, guvernatorul statului a declarat stare de urgență, a închis toate școlile, iar cetățenii au fost îndrumați să nu părăsească locuințele. Restricțiile au fost impuse în plin sezon de schiat atunci când foarte mulți turiști erau cazați în hoteluri și pensiuni. La mijlocul lunii martie, locațiile erau pustiite, iar cetățenii respectau cu strictețe regulile impuse de stat.

Toate aceste măsuri au dat roade, iar spre sfârșitul lui martie se înregistrau doar câteva cazuri noi pe zi.

Situația părând a se liniști, s-au deschis școlile, afacerile au început să funcționeze, iar locuitorii din Hokkaido încercau să revină la o viață normală.

Au trecut doar două săptămâni până s-a declarat din nou stare de urgență. Numărul de cazuri confirmate variază între 15 și 20 în fiecare zi, ceea ce reprezint un număr mai mare decât îmbolnăvirile din primul val.

În urma creșterii numărului persoanelor diagnosticate cu coronavirus s-a decis închiderea școlilor și izolarea populației la domiciliu.

Situația pare să se repete și în alte state din Japonia: Tokyo, Kanagawa, Osaka împreună cu încă 6 regiuni sunt acum sub incidența stării de urgență.

Japonia a declarat aproape 8000 de cazuri confirmate COVID-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră