Coreea de Nord: Kim Jong Un amenință cu utilizarea „preventivă” a armelor nucleare

30 Apr 2022
Coreea de Nord: Kim Jong Un amenință cu utilizarea „preventivă” a armelor nucleare

Țara trebuie să fie capabilă „să rețină și să zădărnicească în mod preventiv toate încercările și amenințările periculoase... dacă este necesar”, a spus liderul.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a reiterat că Phenianul ar putea avea o utilizare „preventivă” a armelor nucleare pentru a contracara forțele ostile, a informat sâmbătă presa de stat după cum relatează AFP citată de Le Figaro

Pentru a „menține superioritatea absolută” a forțelor armate ale Coreei de Nord, țara trebuie să fie capabilă „să limiteze și să contracareze preventiv toate încercările și amenințările periculoase... dacă este necesar”, a declarat liderul ofițerilor superiori, potrivit știrilor oficiale KCNA. agenţie.

Phenianul trebuie să continue să-și dezvolte arsenalul pentru a avea o „forță militară copleșitoare pe care nicio putere din lume nu o poate provoca”, a spus Kim Jong-un. Este „colacul de salvare care garantează securitatea țării noastre”, potrivit acestuia.

În timpul unei parade militare impunătoare din 25 aprilie, el afirmase că ar putea recurge la arsenalul nuclear dacă „interesele fundamentale” ale Coreei de Nord ar fi amenințate.

Peste zece teste de la începutul anului
Kim Jong-un a reiterat aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu ofițeri superiori a căror activitate a ținut să o salute în cadrul paradei militare din 25 aprilie, organizată în cadrul celei de-a 90-a aniversări a Armatei Revoluționare a Poporului din Coreea.

Cu această ocazie au fost prezentate cele mai puternice rachete balistice intercontinentale (ICBM). În ciuda sancțiunilor internaționale severe, Coreea de Nord continuă să își modernizeze armata.

De la începutul anului, Phenianul a efectuat mai mult de o duzină de lansări de testare, inclusiv lansarea unei rachete balistice intercontinentale cu rază lungă de acțiune (ICBM), pentru prima dată din 2017.

Țara continuă să ignore propunerile Washingtonului de a relua negocierile. Remarcile liderului nord-coreean ar putea viza noul președinte ales al Coreei de Sud, conservatorul Yoon Suk-yeol, care va prelua funcția pe 10 mai, spun analiștii.

Kim Jong-un a promis că va adopta o linie mai dură în fața provocărilor din Sud. Analiştii spun că avertismentele lui Kim Jong Un arată că nu este deschis dialogului cu noul guvern al Seulului.

„Remarcile domnului Kim demonstrează că nu dorește să se angajeze cu noua administrație a domnului Yoon sau să reia discuții de denuclearizare cu Statele Unite”, a declarat Leif-Eric Easley, profesor de studii internaționale la Universitatea Ewha din Seul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră