China anulează vizita la Beijing a ministrului de externe al UE fără explicații

04 Iul 2023
China anulează vizita  la Beijing a ministrului de externe al UE fără explicații

Josep Borrell urma să călătorească în China săptămâna viitoare. Vizita sa a fost anulată de Beijing fără alte detalii, scrie Le Figaro

China a anulat vizita la Beijing a șefului diplomației europene, Josep Borrell, programată săptămâna viitoare, a spus marți Comisia Europeană. O primă vizită, programată pentru mijlocul lunii aprilie, fusese deja amânată deoarece Josep Borrell fusese testat pozitiv pentru Covid-19 .

O vizită amânată

Din păcate, am fost informați de către omologii noștri chinezi că datele prevăzute pentru săptămâna viitoare nu mai erau posibile și acum trebuie să găsim alte date”, a indicat un purtător de cuvânt al Comisiei, Nabila Massrali, fără alte detalii.

Una dintre cele mai aprinse dispute cu Beijingul este legată de ambiguitatea poziției chineze cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia. 

Nerăbdătoare să reducă dependența economică a Uniunii Europene de Beijing, Comisia a dezvăluit, de asemenea, la sfârșitul lunii iunie, o strategie pentru a răspunde mai ferm la riscurile care afectează securitatea sa economică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră