Casa Albă plănuia să aducă 10.000 de militari, pentru a înăbuși protestele, dar șeful Apărării și cel al Statului Major s-au opus

07 Iun 2020 | scris de A.V.
Casa Albă plănuia să aducă 10.000 de militari, pentru a înăbuși protestele, dar șeful Apărării și cel al Statului Major s-au opus

Casa Albă a intenţionat să desfăşoare în această săptămână circa 10.000 de militari activi pentru a înăbuşi protestele din capitala Washington D.C. şi în alte părţi din Statele Unite ale Americii, a declarat sâmbătă o înaltă oficialitate din domeniul apărării pentru postul american CBS, citat duminică de dpa, care adaugă că ministrul apărării Mark Esper şi şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, s-au opus.

Esper ar fi trimis totuşi circa 1.600 de militari activi în regiunea metropolitană a capitalei SUA, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, cei aproximativ 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale a SUA nu au solicitat asistenţă, iar trupele active au început să părăsească zona joi noaptea.

Casa Albă nu a comentat informaţia, notează dpa. 

Zeci de mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Washington, la cea mai mare mobilizare de la începutul protestelor după moartea lui George Floyd.

Manifestații au fost și în alte orașe din SUA, iar în lume mii de oameni au scandat mesaje împotriva rasismului în Australia, Marea Britanie, Germania, Belgia și Franța, în ciuda restricțiilor impuse de coronavirus.

CITIȚI ȘI: Demonstrații masive în Washington și în alte orașe importante. Peste 43.000 de membri ai Gărzii Naționale sunt mobilizați

Alte stiri din Externe

Ultima oră