Candidata non-binară a Irlandei spune ca a plâns de necaz după ce a aflat că Israelul a ajuns în finala Eurovision

11 Mai 2024
Candidata non-binară a Irlandei spune ca a plâns de necaz după ce a aflat că Israelul a ajuns în finala Eurovision Galerie foto (2)

Concurenta irlandeza la Eurovision 2024 Bambie Thug a spus că a plâns când s-a anunțat că Israelul s-a calificat pentru marea finală a competiției,scrie The IndependentBambi Thug, care este non-binara și se identifică ca „vrăjitoare”, a purtat o eșarfă keffiyeh atunci când a dat interviul. 

Participarea Israelului la concursul de cântece din acest an a fost întâmpinată cu o reacție aprigă din partea susținătorilor Palestinei pe fondul războiului în curs de desfășurare al țării în Gaza, unde se crede că numărul morților a ajuns la 35.000.

Reprezentanta Israelului, Eden Golan, în vârstă de 20 de ani, a fost întâmpinata cu huiduieli și strigăte de „Palestina liberă” în timpul probei generale pentru a doua semifinală de joi, 9 mai.

Golan a fost votată în urma performanței ei din semifinală și acum se confruntă pentru primele locuri cu delegați precum Baby Lasagna din Croația și Olly Alexander din Marea Britanie.

Bambie, care se delcara "non-binară" și simpatizantă a sataniștilor, a purtat o eșarfă keffiyeh, folosită în mod obișnuit pentru a sugera înclinații pro-palestiniene când a vorbit cu jurnaliştii înaintea evenimentului de la Malmo Arena din Suedia. Ea s-a calificat în finală la Eurovision cu un dans și un cântec inspirat de un ritual satanic.

Întrebată cum s-a simțit când Golan s-a calificat, cântăreața, care a devenit prima irlandeză care a ajuns în finală din 2018, a spus:

„Am plâns cu echipa mea”.

Discutând despre includerea Israelului cântăreața Bambi adăugat: „Este o umbră completă asupra tuturor, contravine a tot ceea ce se vrea a fi Eurovision. „Este o comunitate mare, mare împreună, iar concurentului lor nu i s-a permis nici măcar să ne cunoască. Doamne ferește să avem o conversație în care s-ar putea schimba mințile. Cu siguranță pune un nor deasupra lui pentru toată lumea.”

Cântăreața a mai spus că se teme că Irlanda ar putea pierde voturi din cauza boicotului în curs.

„Mi-e teamă că vom rata o mulțime de voturi din cauza boicotării și că acelea atunci vor face pe altcineva poate mai mult cu șansa de a câștiga." a spus ea

„Dar există 200 de milioane de spectatori și cred că, indiferent, performanța noastră iese în evidență și este de netăgăduit.”

Înainte de spectacolul lui Golan de joi, o prezență puternică a poliției a sosit în piața principală din Malmo, în așteptarea protestelor.

Bambie va cânta la marea finală sâmbătă cu melodia lor gotică „Doomsday Blue” un cântec acuzat ca este inspirat de un ritual satanic

Premierul irlandez Simon Harris a spus că „întreaga țară va fi de partea” cântăreței atunci când va avea loc concursul.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră