Boris Johnson s-a plimbat, după ce a ieșit de la terapie intensivă, prin spital.”Nu a scăpat” încă de pericol, avertizează tatăl său

11 Apr 2020 | scris de I.D.
Boris Johnson s-a plimbat, după ce a ieșit de la terapie intensivă, prin spital.”Nu a scăpat” încă de pericol, avertizează tatăl său

Premierul britanic, Boris Johnson, a putut merge pe distanţe scurte în cadrul îngrijirilor de care beneficiază pentru recuperare, a anunţat vineri biroul său, relatează Reuters.

Boris Johnson a ieşit joi de la terapie intensivă, după trei nopţi, şi se recuperează la spital, după ce a fost depistat cu coronavirus, scrie agerpres.ro.

"Prim-ministrul a putut face plimbări scurte, între perioadele de odihnă, în cadrul îngrijirilor de care beneficiază", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

"El a vorbit cu doctorii lui şi a mulţumit întregii echipe clinice pentru incredibila îngrijire de care a beneficiat", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Premierul britanic Boris Johnson nu a scăpat de pericol şi trebuie să-şi acorde timp să se odihnească pentru a se vindeca de covid-19, l-a îndemnat vineri, la BBC, tatăl său Stanley Johnson.

El a fost transferat la altă secţie a spitalului londonez St Thomas şi a fost plasat ”sub o supraveghere strânsă în faza iniţială a vindecării sale”, potrivit purtătorului său de cuvânt.

”Trebuie să se odihnească. Din câte înţeleg eu, a fost transferat de la terapie intensivă la o unitate de recuperare, însă nu cred că putem spune că a scăpat”, a declarat tatăl său, un fost funcţionar european.

”Trebuie să-şi acorde timp. Nu pot să cred că te externezi, te întorci direct la Downing Street şi preiei frâiele fără o perioadă de reajustare”, a adăugat el.

Diagnosticat pozitiv cu covid-19 la sfârşitul lui martie, Boris Johnson este în prezent singurul şef de Guvern al unei mari puteri contaminat cu virusul - care a ucis aproape 8.000 de oameni în Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări europene.

Şeful diplomaţiei Dominic Raab este cel care asigură interimatul în absenţa sa.

Guvernul i-a avertizat joi pe britanici să se pregătească de o prelungire a izolării - prevăzută pe o perioadă de trei săptămâni, până luni -, din cauza unei agravări a epidemiei în ţară.

Nicio hotărâre oficială nu este aşteptată până la sfârşitul viitoare, însă autorităţile îndeamnă ca măsurile distanţării sociale adoptate să nu fie slăbite, mai ales în lungul weekend de Paşte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră