Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost internat în spital pentru a fi testat, la zece zile după ce a fost diagnosticat cu coronavirus, anunță Downing Street.
Premierul s-a aflat în izolare după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, care se pare că l-a lovit ca un ciocan.
Boris Johnson, care are 55 de ani, a insistat săptămâna trecută că se simte mai bine, dar surse apropiate premierului au afirmat că acesta a fost doborât de noul coronavirus.
”La sfatul medicului său, premierul a fost internat în spital pentru teste. Este o măsură de precauție, căci premierul continuă să prezinte simptome persistente de COVID-19 după 10 zile de la diagnosticarea cu noul coronavirus”, a anunțat Downing Street.
Marea Britanie a raportat duminică un total de 47.806 cazuri de infectare cu COVID-19 şi 4.934 de decese provocate de coronavirus, cu 621 mai multe decât sâmbătă. În Anglia, numărul total al deceselor a ajuns la 4.494, potrivit autorităţilor, cu 555 mai multe decât în ziua anterioară, transmite News.ro.
Pacienţii aveau vârste cuprinse între 33 şi 103 ani.
În Ţara Galilor, în ultimele 24 de ore, au mai murit 12 oameni, iar totalul a ajuns la 166.
Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a spus că alţi doi oameni au murit după ce au fost testaţi pozitiv, astfel că totalul deceselor în Scoţia a ajuns la 220. Ea a precizat că numărul nu trebuie considerat reprezentativ, pentru că modul de raportare pe Covid-19 a fost modificat, şi că este posibil să fie „în mod artificial, scăzut”, citează The Guardian.
Numărul oamenilor care au murit din cauza bolii provocate de coronavirus în Irlanda de Nord a crescut la 63, cu 7 faţă de sâmbătă. În urma testărilor, au mai fost confirmate 91 de cazuri, totalul în regiune ajungând la 1.089.
Numărul oamenilor testaţi zilnic în Marea Britanie pentru Covid-19 este din nou de peste 10.000. În ultimele 24 de ore, au fost testaţi 12.334.
În total, în Regat au fost testaţi 195.524 (0,3% din populaţie) de la izbucnirea epidemiei aici.
Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a adresat duminică seară populației, în al cincilea discurs neprogramat susținut în cei 68 de ani de domnie. Cel mai longeviv monarh în viață și-a început cuvântarea televizată vorbind despre „un moment de întrerupere în viața țării noastre” și despre un moment tot mai ”provocator” care aduce națiunii sale ”durere, greutăți financiare și schimbări enorme”.
În mesajul înregistrat la Windsor Castle, Regina Elisabeta a povestit că acest discurs îi amintește de cel din 1940, atunci când, împreună cu sora sa, prințesa Margaret, a transmis primul său mesaj: „Noi, ca niște copii, am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în alte locuri pentru propria lor siguranță. Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în profunzime, că este ceea ce trebuie să facem”, a spus Regina.
Regina Elisabeta a spus că provocarea combaterii coronavirusului este diferită de celelalte obstacole cu care Marea Britanie s-a confruntat înainte, pentru că acum există un obiectiv comun al întregii lumi:
„De această dată națiunile de pe glob își unesc forțele într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acel succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a mai spus Regina Elisabeta.