Berlin: Protest ”antipandemie” – VIDEO

01 Aug 2020 | scris de I.D.
Berlin: Protest ”antipandemie” – VIDEO

La Berlin a avut loc un protest al celor care nu cred că pandemia de COVID-19 este una reală și cer în stradă „sfârşitul COVID-19”.

Germania a înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus 9.224 de decese, cele mai multe în Bavaria. După o perioadă cu puține infecții noi raportate, în ultimele zile numărul cazurilor pozitive de Covid-19 a crescut. Vineri, autoritățile germane anunțau că în utimele 24 de ore au avut 870 de cazuri noi, în timp ce în urmă cu o zi raportau 902.

Imagini de la protestul din Berlin pot fi văzute pe rețelele sociale unde sunt mulți cei care contestă acțiunea și cred că lipsa de precauție a participanților, care nu poartă mască și nici nu se gândesc la o distanțare socială, ar putea genera un nou val de infectări.

Protestele împotriva măsurilor despre care cancelarul Angela Merkel insistă că sunt necesare pentru oprirea epidemiei au devenit tot mai vocale în Germania încă din luna mai, când în Berlin au ieșit numeroși oameni pe stradă pentru mai multe weekenduri la rând.

 

Poliţia din Berlin, care folosind megafoane a cerut în mod repetat manifestanţilor să respecte distanţarea, a anunţat pe Twitter că "a depus plângere" contra organizatorului evenimentului din cauza "nerespectării regulilor de igienă".

Mai mulţi contramanifestanţi, inclusiv un grup de aşa-numiţi "bunici împotriva extremei drepte", i-au insultat pe militanţi numindu-i "nazişti".

Alte stiri din Externe

Ultima oră