Austria le cere test COVID-19 negativ germanilor care vin din regiunea unde se află abatorul-focar de coronavirus

29 Iun 2020 | scris de A.V
Austria le cere test COVID-19 negativ germanilor care vin din regiunea unde se află abatorul-focar de coronavirus

Austria refuză intrarea germanilor din districtul Gütersloh pe teritoriul său fără test negativ pentru coronavirus. Decizia a fost anunțată cu două zile înaintea ridicării masive a restricțiilor impuse din cauza pandemiei.

Regiunea Gütersloh din landul Renania de Nord-Westfalia este afectată de focarul de coronavirus de la cel mai mare abator din țară, iar autoritățile au impus măsuri de izolare și testează în masă populația.

Peste 1.500 de lucrători de la abator sunt infectați.

Austria a decis să nu permită intrarea pe teritoriul său a germanilor care vin de aici dacă aceștia nu prezintă un test COVID-19 negativ cu o vechime de cel mult 48 de ore. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății.

Și autoritățile daneze au lansat avertismente de călătorie pentru turiștii din Germania care vor să viziteze această regiune.

Austria a anunțat pentru 1 iulie o noua fază a ridicării restricțiilor impuse de pandemie. Va mai permite practicarea sporturilor de echipă fără restricţii, în aer liber şi în interior.

Autorităţile le-au recomandat însă cetăţenilor să fie precauți, pentru că virusul nu a dispărut.

Şeful guvernului, Sebastian Kurz, le-a cerut oamenilor să nu arunce măștile, pentru că ar putea fi utile din nou.

Autorităţile au anunțat că, din septembrie, ar putea fi permise evenimentele în aer liber, cu participarea a 10.000 de persoane.

UPDATE

Landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei a anunţat luni că se prelungesc cu o săptămână interdicţiile de circulaţie în districtul Guetersloh, unde s-a constatat un focar de infecţie cu coronavirus la un abator al Grupului Toennies, unde sunt angajaţi mulţi români, informează Reuters.

În districtul vecin, Warendorf, restricţiile vor fi ridicate de marţi, deoarece numărul de teste pozitive este mai redus.

Premierul landului, Armin Laschet, a precizat că în Guetersloh rămân închise barurile, muzeele, cinematografele, sălile de sport şi bazinele de înot, deşi epidemia de COVID-19 este sub control. 'Vedem că situaţia se ameliorează zi de zi, dar ca măsură de precauţie, vom aştepta până când se efectuează mai multe teste şi apoi vom decide dacă putem renunţa', a spus el într-o conferinţă de presă, explicând că rezultatele bune se datorează testării extinse şi restricţiilor.

În total, 600.000 de locuitori din cele două districte au fost consemnaţi la domiciliu pe 23 iunie, după ce au fost testaţi pozitiv la coronavirus peste 1500 de angajaţi ai abatorului, membri ai familiilor lor, precum şi 24 de persoane fără legătură cu firma. Focarul epidemic a declanşat o dezbatere despre standardele industriei alimentare din Germania şi dependenţa acesteia de imigranţi, în special din România.

De la 1 iulie, companiile de procesare a cărnii din Renania de Nord-Westfalia care au peste 100 de angajaţi vor fi obligate să îi testeze pe toţi de două ori pe săptămână, a anunţat luni ministrul sănătăţii landului, Karl-Josef Laumann.

Alte stiri din Externe

Ultima oră