Beijing, un oraș aproape închis după un nou val de îmbolnăviri cu coronavirus. Punctul de plecare ar fi o piață de legume și carne

17 Iun 2020 | scris de A.V.
Beijing, un oraș aproape închis după un nou val de îmbolnăviri cu coronavirus. Punctul de plecare ar fi o piață de legume și carne

Din nou restricții în capitala Chinei, Beijing, după apariția unor noi cazuri de coronavirus. Orașul este aproape închis. Persoanele vulnerabile nu mai au voie să iasă din case, iar transportul public a fost redus.

Noul val de îmbolnăviri din Beijing ar fi avut ca punct de plecare o piață angro de legume și carne.

Sunt testați atât angajații pieței, cât și cei care au fost acolo la cumpărături. Li Yi, primar de sector din Beijing: "Piața a fost închisă, au fost luate probe din piață și din împrejurimi. În câteva locații, testele au ieșit pozitive".

Sunt peste 100 de cazuri noi de COVID-19 în capitala Chinei. Cel puțin unul dintre pacienți este în stare gravă.

27 de cartiere din Beijing au fost desemnate drept "zone de risc mediu". Shanghai, centrul financiar al Chinei, a impus carantinarea celor care vin din Beijing.

Mici noi focare au apărut și în Europa, mai exact în Italia, la Roma, unde o clădire întreagă a intrat în carantină după ce s-a descoperit că 9 locatari sunt infectați cu coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră