CHINA: Noi cazuri de coronavirus la Beijing, după două luni de pauză

13 Iun 2020 | scris de A.V.
CHINA: Noi cazuri de coronavirus la Beijing, după două luni de pauză

Primăria din Beijing a închis două pieţe şi a amânat reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare, după ce în capitala chineză au fost descoperite trei noi cazuri de COVID-19 de origine necunoscută, după două luni de pauză.

Anunţarea noilor cazuri de COVID-19 a declanşat reacţii de îngrijorare pe reţelele de socializare în rândul populaţiei de peste 17 milioane de locuitori.

Primul caz nou a fost descoperit joi și a fost urmat de alte două, la angajaţi ai Centrului de cercetări asupra cărnii. Unul dintre aceștia vizitase recent oraşul Qingdao, din estul ţării.

Autorităţile au amânat pe termen nedeterminat redeschiderea şcolilor pentru trei clase primare, după ce iniţial cursurile urmau să se reia luni. Elevii din capitala Chinei au revenit progresiv la şcoală după trei luni de vacanță forțată și de cursuri la distanță.

Beijingul înregistrase ultimul caz de COVID-19 la jumătatea lunii aprilie. De la începutul epidemiei şi până atunci, în capitala chineză au fost confirmate în total 597 de cazuri de COVID-19 şi 9 decese.

În ultimele săptămâni, în China s-au înregistrat zilnic doar câteva noi cazuri de îmbolnăvire, majoritatea în rândul persoanelor revenite din străinătate.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră