Bani din elicopter

09 Apr 2020
Bani din elicopter

La jumătatea lunii martie, secretariatul Trezoreriei a anunțat că fiecare american va primi un cec de la stat pentru a stimula consumul și, prin urmare, economia: 1.200 USD pentru cei care câștigă mai puțin de 75.000 USD pe an, 2.400 pentru cuplurile căsătorite câștigând mai puțin de 150.000 pe an, plus 500 de dolari per copil.

"Americanii care au dat datele bancare la administratia fiscală vor primi fondurile în termen de două săptămâni", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, pe 2 aprilie, scrie rtl.fr.

Dar, în realitate, aceste transferuri de fonduri sunt mai complicate decât se așteptau, în special pentru mulți americani care nu și-au transmis datele bancare către fisc. Pentru acestia distribuția banilor ar putea fi amânată până în septembrie, a anunțat Washington Post.

2.000 de miliarde de dolari pentru a reînvia economia

Această distribuție de bani, poreclită „bani din elicopter”, ca și cum statul ar fi aruncat bancnote către populație, ar trebui să permită economiei americane să se confrunte cu pandemia Covid-19, ca parte a unui plan de stimulare monetară de 2.000 de miliarde de dolari, decis de Administrația Trump și aprobat de Senat.

Experții fac apel la Uniunea Europeană să facă același lucru, prin intermediul Băncii sale Centrale, care nu a pus încă nicio măsură de acest fel pe ordinea de zi.

Economist la Universitatea Paris-I, Jézabel Couppey-Soubeyran a propus în ianuarie să "plătească fiecărui cetățean din zona euro între 120 și 140 de euro de monedă centrală digitală, pe un cont deschis pentru fiecare la Banca Centrală Europeană".

Alte stiri din Externe

Ultima oră