ATAC în centrul Londrei! O persoană a murit, alte cinci sunt rănite. Autoritățile nu exclud ipoteza terorismului (VIDEO)

04 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
ATAC în centrul Londrei! O persoană a murit, alte cinci sunt rănite. Autoritățile nu exclud ipoteza terorismului (VIDEO)

"Un tânăr de 19 ani a fost arestat la puțin timp după ora locală 22:39 (21:39 GMT) și este în prezent sub pază la spital. Primele indicii sugerează că starea sa mentală ar juca un rol semnificativ în acest caz", a declarat Mark Rowley, un responsabil al poliției.

Oficialul a precizat că nicio pistă nu este exclusă totuși, între care și cea teroristă.

Citește și: Primarul Sadiq Khan, MESAJ pentru londonezi după ATACUL din centrul capitalei britanice

Cotidianul britanic The Guardian a publicat un raport al poliției metropolitane londoneze, care afirmă că a primit un apel la 22.33 ora locală, miercuri, în care se raporta că a un bărbat înarmat cu un cuțit a fost văzut rănind mai multe persoane în Piața Russel.

Polițiștii au ajuns la fața locului însoțiți de serviciul de ambulanță și au găsit șase răniți.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a primit îngrijiri medicale pe loc, dar după scurt timp a decedat.

La ora 22.39 a fost arestat un bărbat. În cursul arestării, un polițist a folosit un pistol cu electroşocuri . În zonă au fost desfășurate mai multe unități de poliție, pentru a ține situația sub control.

"Una din posibilitățile investigate este terorismul", mai spus polițiștii în comunicat.

Piața Russell Square este frecventată în special de turiști și studenți.

University of London și University College of London sunt situate în apropierea stației de metrou Russell Square. De asemenea, există un număr însemnat de hoteluri în zonă.

Incidentul a avut loc în aceeaşi zi în care autorităţile londoneze au anunţat că 600 de poliţişti înarmaţi vor suplimenta numărul oamenilor legii care patrulează pe străzi, tocmai pentru a preveni atacurile teroriste. Nivelul de alertă din Londra este în continuare "sever".

Alte stiri din Externe

Ultima oră