Apropiații lui Aleksei Navalnîi spun că au găsit Noviciok în sticlele cu apă din hotel

17 Sep 2020 | scris de A.V.
Apropiații lui Aleksei Navalnîi spun că au găsit Noviciok în sticlele cu apă din hotel

Membrii din echipa lui Aleksei Navalnîi au postat un videoclip pe contul de Instagram al acestuia, în care spun că opozantul rus ar fi fost otrăvit cu noviciok în camera de hotel, nu la aeroport, cum se credea inițial, după ce au găsit urme ale agentului neurotoxic în sticlele de apă de acolo. 

Între timp, starea disidentului rus continuă să se îmbunătățească şi poate acum să coboare din pat pentru perioade scurte de timp, a anunţat luni spitalul din Berlin, unde acesta este internat. „Pacientul a fost scos cu succes de pe ventilaţie mecanică”, se menţiona în comunicatul spitalului Charite din Belin.

În data de 20 august, Aleksei Navalnîi, critic al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anticorupţie, s-a simțit brusc rău, în timpul unui zbor intern din Siberia către Moscova. Două zile mai târziu, el a fost transportat în Germania pentru tratament, fiind în comă indusă.

Aleksei Navalnîi a fost trezit săptămâna trecută din coma indusă medical.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care, însă, neagă orice implicare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră