Majoritatea românilor ortodocși din Italia se roagă în spații liturgice puse la dispoziție de Biserica Romano-Catolică

01 Iun 2019
Majoritatea românilor ortodocși din Italia se roagă în spații liturgice puse la dispoziție de Biserica Romano-Catolică

Majoritatea românilor ortodocși din Italia se roagă în spații liturgice puse la dispoziție de Biserica Romano-Catolică, informează basilica.ro.

Un total de 306 unități de cult din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei își desfășoară activitatea în biserici sau spații care aparțin Bisericii Catolice din Italia, San Marino și Malta.

De asemenea, potrivit informațiilor transmise de Episcopia Italiei, 45 de parohii folosesc spații cu contract de închiriere, 2 au contracte de superficie, iar alte 29 de parohii au în proprietate lăcașuri de cult (construite sau cumpărate).

Situația din Italia nu este singulară. Multe parohii din diaspora se confruntă cu lipsa unor spații proprii de rugăciune și, în general, soluția cea mai facilă este utilizarea unor spații liturgice de la comunitățile creștine de alte confesiuni.

Biserica Catolică găzduiește 306 parohii ortodoxe românești în Italia și încă 120 în alte țări.

De câte ori a avut ocazia, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat recunoștința față de Biserica Romano-Catolică pentru sprijinul pe care aceasta îl acordă constant credincioșilor ortodocși români din Italia și din alte țări din Europa Occidentală prin punerea la dispoziție a unor spații de rugăciune, subliniază basilica.ro.

CREDIT FOTO:Foto: Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Treime și Sfântul Nicolae” din Bari ©Doxologia - basilica.ro 

Alte stiri din Credinta

Ultima oră