Kazuo Ishiguro a câştigat premiul Nobel pentru Literatură

05 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Kazuo Ishiguro a câştigat premiul Nobel pentru Literatură

Scriitorul britanic Kazuo Ishiguro a câștigat joi premiul Nobel pentru literatură. Romancierul a fost lăudat de Academia Suedeză ca fiind scriitorul "care, în romane de mare forță emoțională, a descoperit abisul aflat sub senzaţia noastră iluzorie de legătură cu lumea", relatează BBC.

Kazuo Ishiguro a scris opt cărți, care au fost traduse în peste 40 de limbi. Cele mai renumite romane "The Remains of the Day" și "Never Let Me Go" au fost ecranizate în filme foarte apreciate. 

Ishiguro este una dintre cei mai renumiți autori de ficțiune contemporani din lumea anglofonă, fiind nominalizat de patru ori la Premiul Booker Man, pe care l-a câștigat în 1989, cu romanul The Remains of the Day. În 2008, The Times l-a clasat pe Ishiguro pe locul al 32-lea în lista „celor mai mari 50 de scriitori britanici din 1945 încoace”.

S-a născut la Nagasaki, Japonia. Familia sa s-a mutat în Anglia în 1960, când avea cinci ani. Ishiguro a obținut diploma de licență la Universitatea din Kent în 1978 și diploma de masterat la Universitatea din East Anglia lui în 1980.

Alte stiri din Carte

Ultima oră