Un alt trio de cercetători câştigă Nobelul pentru Chimie

04 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un alt trio de cercetători câştigă Nobelul pentru Chimie

Oamenii de ştiinţă Jacques Dubochet (Elveţia), Joachim Frank (SUA) şi Richard Henderson (Marea Britanie) au câştigat miercuri Premiul Nobel pentru Chimie 2017 pentru dezvoltarea microscopiei crioelectronice, care simplifică şi îmbunătăţeste imagistica biomoleculelor, relatează sbs.com.au.

"Această metodă a dus biochimia într-o nouă eră", afirmă Academia Regală de Științe a Suediei, într-o declarație prin care acordă  premiul de 9 milioane de coroane suedeze.

"Cercetătorii pot îngheța acum biomoleculele în timpul mișcării și pot vizualiza procese pe care nu le-au văzut niciodată, ceea ce este decisiv atât pentru înțelegerea de bază a chimiei vieții, cât și pentru dezvoltarea produselor farmaceutice", se mai arată .

Premiile pentru medicină și fizică au fost anunțate la începutul acestei săptămâni, iar câştigătorii, în ambele domenii, au fost tot câte trei oameni de ştiinţă.

Premiile, denumite după inventatorul dinamitei Alfred Nobel, au fost acordate din 1901 pentru realizări în domeniul științei, literaturii și păcii în conformitate cu dorinţa acestuia.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră