Astăzi este ziua ta - Andreea Raicu

18 Iul 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Andreea Raicu

Frumoasă, zveltă, delicată, cu o luminoasă prospeţime pe chip, cum numai câmpiile cu maci însângeraţi o au în roua dimineţilor senine de mai, Andreea Raicu pare prinsă într-o buclă temporală, căci necruţătorul timp a fost îngăduitor cu ea „condamnând-o” la tinereţe prelungită, lăsând-o ca în urmă cu 20 de ani, cu o înfăţişare la fel de copilăroasă, dulce, cu piele netedă şi fină ca nisipul întinselor plaje roz din Bahamas.

A venit pe lume la 18 iulie 1977, în Bucureşti, şi-a fost un copil dorit şi aşteptat, fiind născută târziu şi singură la părinţi. Dacă a fost odată ca niciodată povestea soacrei cu trei nurori, ea a fost nepoata cu trei mătuşi, plus bunici! Se poate lesne imagina cât de răsfăţată a fost şi câte mări şi oceane de dragoste au înconjurat-o permanent!

Şi cum mama era mai mereu plecată (ca stewardesă), mătuşile şi bunicii au crescut-o. Toată perioada copilăriei i-a fost sub semnul lui „cere şi ţi se va da”. Buni îi croia modele de rochii după „Neckermann”, mama îi trimitea fructe exotice, dulciuri şi mormane de haine de firmă, care nu se găseau în România. Cu toate astea, Andreea era mai mult în pantaloni, se căţăra băieţeşte în copaci, sărea garduri, iar în generală juca handbal şi făcea atletism, după ce trecuse deja pe la balet şi gimnastică.

Se înălţă văzând cu ochii, însă tot subţirică rămâne, spre propria disperare, deoarece ar fi vrut să se îngraşe. Asta a avut şi o parte bună, deoarece, pe la 15 ani, urmează un curs de modelling la agenţia MRA şi, spre surprinderea ei, a fost selecţionată în 2-3 prezentări. La 18 ani, însă, viaţa i se schimbă radical, când Cătălina Isopescu o cheamă la concursul „Elite Model Loock”. Câştigă faza naţională, merge în finala de la Seul, în Coreea, şi ia premiul special „Best Ellegance”.

Revine în ţară, participă la mai multe prezentări Jeanine şi este remarcată de Adrian Sârbu. Este chemată să dea o probă cu Andi Moisescu pentru emisiunea matinală „Ora 7. Bună Dimineaţa!”, ia proba şi rămâne la ProTv, tocmai când i se oferise contracte importante de modelling în Londra şi Tokyo, dar n-a regretat niciodată rămânerea. Timp de 6 luni învaţă cu ce se mănâncă televiziunea lângă Andi Moisescu, apoi trece la emisiunea „ProFashion”.

Simte că stagnează şi este pusă în situaţia de a opta dacă să plece ori nu din televiziune pentru a lucra în presa scrisă. Alege a doua variantă, este cinci ani stilist, fashion şi beauty editor la „Viva”, în paralel având emisiunea „Stil” la Prima Tv. Urmează emisiunea „Reuniunea de clasă” (timp de 2 ani), apoi prezentarea primului reality show de la noi „Big Brother”. Alte şi alte emisiuni („Ce vor fetele”, „Totul pentru tine”, „Mereu prieteni”, „Megastar”, „Miss Fata de la ţară”, etc) îi sporesc experienţa şi-i conturează personalitatea.

Dar, vorba lui Goethe: „la ce bun atâta risipă de sori şi stele pe firmament, dacă un om nu este fericit?” Astfel, după ce a cunoscut celebritatea şi statutul de vedetă, de o bună bucată de vreme încoace Andreea este într-o continuă regăsire de sine, participând la numeroase cursuri şi workshop-uri de transformare personală.

„Vedetele trebuie să fie mereu fericite şi să arate că au viaţa impecabilă. Am avut o anduranţă extraordinar de mare la aceste lucruri, drept pentru care arătam foarte mult că eram fericită, deşi realitatea era complet diferită. Fericirea nu este dată de lucrurile din exterior, ci de ceea ce se întâmplă în interiorul tău şi de felul în cere te simţi tu cu tine. Degeaba ai jobul cel mai bun, contul plin de bani, maşini şi vacanţe senzaţionale, dacă nu eşti fericit şi mulţumit de tine”, spunea acum câteva luni.

Astăzi însă, „dincolo de bine şi de rău” (vorba lui Nietzsche), dincolo de suişuri şi coborâşuri, frumoasa prezentatoare împlineşte 40 de ani. Să-i urăm să aibă parte de tot binele din lume, multă sănătate, bucurii lângă cei dragi şi să rămână veşnic tânără, aşţa cum a fost de când am cunoscut-o cu toţii şi până azi. La mulţi ani, Andreea Raicu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră