Astăzi este ziua ta - Monica Dascălu

30 Mar 2018 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Monica Dascălu

Cu ochi infinit albaştri, nelegiuit de frumoasă, cu zâmbet cald, ștrengăresc și seducător, în schimb modestă, calmă, cu un firesc și o naturalețe a gestului necalculat, Monica Dascălu nu „pozează”, ci se comportă în orice mediu s-ar afla parcă inconștientă de farmecul electrizant pe care-l răspândește în jur.

Este prezentatoarea și „vedeta” Știrilor ProTv de la ora 17 și cea care, în noiembrie 2005, devenea gazda emisiunii „Weekend cu Monica Dascălu” (momentan emisiunea nu mai este în grila de program de la ProTv Internațional), dăruind românilor din diaspora candoarea zâmbetului său, voiciunea și seninul ochilor săi albaștri.

S-a născut la 30 martie 1978, în Târgu-Mureș, dar cea mai frumoasă perioadă a copilăriei și vacanțele le-a petrecut la bunici, la Bistrița-Năsăud. Aici era în elementul ei. Nici nu-și îmbrățișa bine bunicii, că îndată o vedeai cocoțată, băiețește, în vârful copacilor din curtea casei.

 Acolo a făcut prima dată „excursii” prin pădurile din jurul satului și tot acolo a descoperit adevăratele tradiții românești, iarna, când mergea alături de alți copii la colindat, din ogradă în ogradă, pe ulițele satului. Gustul și aroma plăcintelor proaspăt scoase din cuptor de bunica sa îi trezesc și astăzi constante nostalgii.

După terminarea liceului a luat examenul de admitere la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. În anul II de facultate a debutat în televiziune în urma participării la un concurs pentru postul de prezentatoare la stația locală ProTv din Târgu-Mureș.

 Avea 19 ani și faptul de-a lucra deja la un post de televiziune atât de important ca ProTv a stimulat-o și i-a dat o teribilă încredere în ea. După numai 6 luni de ucenicie la ProTv Târgu-Mureș, Monica a fost cooptată în echipa mare a ProTv, ajungând în București în aceeași perioadă cu Elena Lasconi, Cristian Tabără și Ioana Moldovan.

De atunci, imaginea sa se identifică permanent cu Știrile ProTv de la ora 17, luminând cu zâmbetul ei informațiile cu fond pozitiv și mai înseninând cenușiul din cele cu mesaj negativ, cu albastrul irizant al ochilor săi. Este căsătorită, mândră și îndrăgostită de soțul său, alături de care îi place să lenevească în tihna căminului, să se uite la filme, să gătească și să călătorească.

Astăzi, frumoasa știristă împlinește 40 de ani. Dacă infamul calendar n-ar contabiliza și n-ar calcula cu precizie asta, privind-o pe Monica Dascălu n-ai zice că este ajunsă în pragul acestei vârste. „Eu încă mă răsfăț și îmi place să mă bucur de starea asta în care mă simt asemenea unui copil: să visez, să sper, să fac tot ce-mi trece prin cap”, e în stare să spună Monica la oricare aniversare.

Pentru asta, să-i urăm cu simpatie zile senine ca ochii ei, multă sănătate, împliniri și ani cât mai frumoși și de acum înainte. La mulți ani, Monica Dascălu!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră