Viața pe Marte: o piatră ciudată „în formă de jucărie sexuală” a fost văzută pe planeta roșie

21 Feb 2022
Viața pe Marte: o piatră ciudată „în formă de jucărie sexuală” a fost văzută pe planeta roșie

La câteva săptămâni după „cubul extraterestru” reperat pe Lună de un robot chinez, robotul american Curiosity a fotografiat o piatră pe planeta roșie a cărei originalitate stimulează probabil imaginația utilizatorilor de internet.

O fotografie făcută săptămâna trecută de robotul NASA care explorează planeta Marte din 2012, a atras atentia utilizatorilor de internet care nu ezită să-i compare forma cu... o jucărie sexuală.

Fotografia acestei pietre mici, făcută la craterul Gale, a fost distribuită pe Twitter de Paul Scott Anderson, un jurnalist american si a stârnit reacții hilare.

 
O față, o formă...


Eroziunea este, fără îndoială, explicația științifică din spatele acestei forme dar "pareidolia" adica tendința creierului de a crea sens prin asocierea formelor aleatorii apare des printre cei care studiaza fotografiile planetei roșii. În urmă cu doi ani, Perseverance a făcut o poză în care a fost ușor de distins forma unui chip uman.

De data aceasta însă a existat un nou tip de reacție: o companie NFT, aceste obiecte virtuale de colecție, a  contactat jurnalistul pentru a-i explica că imaginea pietrei îi aparține... desi această fotografie este pusă la dispoziția publicului de către agenția spațială americană.

„Drepturi rezervate asupra pietrei”


Foarte serioasă, compania NEO NFT i-a trimis o scrisoare lui Paul Scott Anderson în care îi explică că are „drepturile rezervate asupra Pietrei” și îl îndeamnă să ștergă toate imaginile postate pe contul său de Twitter. Compania Neo NFT pretinde că vinde „NFT-uri care ne oferă drepturi de exploatare a asteroizilor din apropierea Pământului”. Inclusiv cele de pe Marte. 

Sursa: Le Parisien

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Bizar

Ultima oră