Misteriosul domn Fronczak sau cum să afli abia la 52 de ani cine ai fost toată viața

01 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Misteriosul domn Fronczak sau cum să afli abia la 52 de ani cine ai fost toată viața

În 1964, copilul Dorei şi al lui Chester a fost răpit din Spitalul Michael Reese din Chicago de o femeie care s-a dat drept asistent medical. Era 27 aprilie 1964. O femeie îmbrăcată într-o uniformă de asistentă a intrat în rezerva 418B a spitalului Michael Reese din Chicago. Dora îl ţinea pe Paul în braţe. Trecuseră doar două zile de la naştere. Asistenta i-a comunicat că trebuie să îl ia pe Paul, deoarece medicul doreşte să îl consulte încă o dată înainte să semneze hârtiile de externare. Dora Fronczak nu avea nici un motiv de suspiciune şi i-a dat copilul din braţe. Avea să fie ultima dată când îşi mai vedea fiul.

”Dat înapoi părinților”
14 luni mai târziu, FBI a găsit un nou-născut cu o vârstă similară celui răpit în localitatea Newark (New Jersey) şi l-a „înapoiat” părinţilor Fronczak. Poliţia a fost anunţată că la o casă de copii din Newark a fost predat un băieţel de 14 luni care ar fi fost implicat într-o afacere de vânzare de copii. Dar cine sunt părinţii băieţelului Scott Mckinley, aşa cum era numit de poliţie?

”Acest băiat este Paul Fronczak, băiatul lui Chester şi al Dorei, dispărut în 1964”, au anunțat autoritățile. Dosarul a fost închis, după ce la prima reîntâlnire mamă-fiu, Dora a exclamat: ”Acesta este fiul meu”. ”Fără un test ADN, confirmarea era aproape imposibilă, astfel că anchetatorii i-au rugat pe soţii Fronczak să îl adopte în mod legal pe băieţel.

Acceptat
Satisfacţia anchetatorilor era cu atât mai mare cu cât reuşiseră să bifeze două cazuri dintr-o singură lovitură: au aflat cine sunt părinţii lui „Scott Mckinley” şi au reunit familia Fronczak. Soții Fronczak l-au acceptat şi l-au crescut fără să le treacă prin cap că micuţul nu este de fapt copilul lor.

Un test ADN efectuat în urmă cu trei ani a scos la iveală că bărbatul de 52 de ani nu este copilul răpit din spitalul din Chicago şi nu are nici o legătură cu soţii Fronczak. „Când am primit rezultatele testului ADN, am înţeles pe loc că de fapt nu ştiu nimic despre mine. Mă bucur că FBI a decis să redeschidă cazul. Nu e vorba doar despre mine. Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu adevăratul Paul Fronczak. Acum nu mai ştiu cine sunt, câţi ani am. Nici măcar nu ştiu dacă sunt american, dar sunt fiul vostru şi aşa voi rămâne pentru totdeauna”, a mărturisit fiul adoptiv.

”Băiatul lor”
El susține că a avut mereu dubii în privinţa identităţii sale. „M-am mirat mereu că arăt cu totul diferit decât fratele meu mai mic. Am suspectat că ceva nu este în ordine. De fiecare dată când îi întrebam pe părinţi pe tema asta, nu îmi acordau atenţie şi spuneau că sunt băiatul lor şi nu trebuie să ştiu mai multe. Părinţii m-au crescut cu toată dragostea lor, dar nu mi-au zis niciodată despre răpire. Exact după zicala: dacă nu se vorbeşte despre ceva, înseamnă că nu s-a întâmplat”, spune Paul.

A apelat la detectivi
Bărbatul a apelat la o echipă de detectivi specializați în găsirea persoanelor dispărute. După doi ani de căutări au apărut și primele rezultate. Numele real al bărbatului este Jack și s-a născut pe Coasta de Est. Părinții săi sunt decedați și mai are patru frați. ”Am o soră geamănă. Numele ei este Jill, dar este dată dispărută. Registrele confirmă că amândoi am dispărut puțin înainte să împlinim un an. Eu am fost abandonat în Newark, dar despre Jill nu se mai știe nimic”, povestește bărbatul, pentru lasvegasnow.com.

El nu vrea să divulge numele de familie, pentru a-și proteja rudele. A auzit foarte multe mărturii terifiante despre părinții săi. Tatăl său le-ar fi spus rudelor după dispariția lor, să nu mai pomenească niciodată despre gemeni. ”Mulți nu știau nici astăzi că gemenii au dispărut, în timp ce unii nu știau nici că au existat. Pagina noastră a fost ruptă definitiv din albumul familiei. E un sentiment ciudat să știi într-un final cine ești, dar să afli că sora ta are certificat de naștere, nu și de deces, și absolut nimeni nu știe nimic despre ea”, a încheiat bărbatul.

Continuă cercetările
El este hotărât să continue cercetările pentru a afla ce s-a întâmplat cu Jill, dar și cu adevăratul Paul Fronczak, copilul lui Chester și al Dorei, dispărut în 1964. ”Ce ironie a sorții! Ziua mea reală de naștere este 28 octombrie, aceeași zi în care este născută mama mea adoptivă Dora, dar și sora mea. La mulți ani, Jill. Te voi găsi, oriunde te-ai afla”, a notat bărbatul pe pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră