Elveția, prima țară din Europa unde poți mânca burgeri și bulete din insecte!

14 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Elveția, prima țară din Europa unde poți mânca burgeri și bulete din insecte!

Primele produse pe bază de insecte destinate alimentației umane vor fi disponibile în raioanele multor supermarketuri începând de săptămâna viitoare în Elveția, după modificarea legii privind produsele alimentare, transmite AFP. 

Este vorba de burger din insecte, obținut din viermi de făină, orez, legume și condimente, dar și bulete din insecte, tot din viermi de făină. Potrivit purtătorului de cuvânt al Oficiului federal pentru securitate alimentară, Elveția este prima țară europeană care autorizează consumul de insecte prin produse alimentare.

Legea elvețiană a dat undă verde, încă de la 1 mai, consumului a trei specii de insecte: greieri, lăcuste și viermi de făină.

Aceste insecte trebuie să fie la a treia generație pentru a fi destinate consumului omului, potrivit legii elvețiene. Astfel, producția locală va fi disponibilă abia din toamnă. În aceste condiții, rămâne soluția importului în condiții stricte: insectele trebuie să provină din sursă controlată de autoritățile țărilor exportatoare și acestea trebuie să respecte legislația elvețiană în privința produselor alimentare.

Nu a fost indicată nicio informație referitor la țările de unde sunt importate aceste insecte. 

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră