“În România, cine nu are chef să își ispășească întreaga pedeapsă în închisoare, poate să scrie o carte. Pentru fiecare operă finalizată, pedeapsa se scurtează. Gigi Becali a scris două cărți, astfel patronul Stelei a fost eliberat mai repede din închisoare, unde a ajuns după ce a fost condamnat pentru dare de mită și lipsire de libertate.
Rămâne o enigmă și la București cum a reușit el să alăture literele, fiindcă Becali, care a ajuns cu ajutorul unor afaceri imobiliare dubiose din cioban în multimilionar, a mărturisit că nu citește cărți, darămite să scrie”, notează Marc Lehmann în NZZ.
Nu doar Gigi Becali se află în vizorul jurnalistului elvețian. “Becali nu este singurul din conducerea Stelei care a ales să fie scriitor. Chiar și Mihai Stoica a scris o carte. Managerul clubului și-a scurtat astfel șederea după gratii, unde a ajuns după ce a fost condamnat pentru participare la transferuri ilegale. El a revenit în funcție la club”, adaugă sursa citată.
Nici problemele clubului cu Armata nu sunt necunoscute pentru cei din Elveția. “Echipa condusă de fostul fotbalist din Bundesliga, Laurențiu Reghecampf, este în căutare de sine. Steaua, câștigătoarea Cupei Campionilor din 1986, ar trebui să fie fericită că mai poate evolua sub acest nume. Curtea Supremă de Justiție i-a interzis acest lucru în urma unei plângeri a Ministerului Apărării.
Fiindcă Steaua nu are de multă vreme vreo legătură cu armata, nu poate folosi nici simbolurile ei. Totuși, ulterior i s-a permis să își păstreze numele clubului. Steaua cu cinci colțuri a fost schimbată într-o stea cu opt colțuri”, mai scrie Neue Zurcher Zeitung.